Mainos

Gotham City on jälleen vaarassa kun Batmanin arkkiviholliset vapautuvat Arkhamin vankimielisairaalasta Jokerin avulla.

Gothamissa juhlitaan juhlallisesti Vuoden mies -gaalaa, jonka pääpalkinnon vie luonnollisesti rikas ja ystävällinen kaupungin oma poika Bruce Wayne. Samaisesta palkinnosta kamppaili myös kauempaa Metropolisista paikalle saapunut presidenttiehdokas Lex Luthor. Kun Jokeri sitten keskeyttää juhlallisuudet, saa Lex villin idean Brucen päänmenoksi. Tästä alkaa Batmanin ja Robinin kamppailu yhdessä muiden DC-sankareiden kanssa Gotham Cityn pelastamiseksi.

Mainos

Batman

Koska kyseessä on Batman-sarjakuviin pohjautuva tarina, liikutaan pelissä Gotham Cityssä Batmanin ja Robinin hahmoilla. Pelin otsikosta voi päätellä, että myös muut sankarit ovat mukana ja näilläkin saa toki pelata, mutta Batman on pelin pääasia. Hauskin hahmo kaikista on kuitenkin omalla tunnarilla varustettu Teräsmies, jolla voi lentää, puhaltaa jäätä ja ampua laserilla!

Lyhty ja Flash

Lego Batman 2 on ottanut uuden askeleen Lego-peleissä ja tuo mukanaan puhutun dialogin. Tähän on tietysti upotettu huumoria ja loistavat ääninäyttelijät saavat pelaajan kikattelemaan välillä hassuille letkautuksille. Myös synkän Batmanin ja ylään Teriksen suhteesta on väännetty hauska konflikti. Robin on hölmö urvelo, jolle moni asia on 60-luvun tv-sarjan tavoin hyvin pyhää.

Gotham City

Pelin pääantia on 15 tarinatehtävää, joiden pääpaino on ongelmarakaisussa. Tämä ohella joutuu mätkimään myös Lego-pahiksia, jotka poksahtelevat kauniisti Lego-palikoiksi. Meininki on parasta co-operativena, eli kaksinpeliyhteistyönä, jolloin ongelmia voi pähkäillä yhdessä kaverin kanssa.

Kaksinpelissä tulee kuitenkin vastaan heti kättelyssä pelin ongelmakohdat, eli koodivirheet. Kun toinen pelaaja hyppää remmiin, hidastuu ruudunpäivitys heti kättelyssä ja kun vähänkin enemmän efektiä virtaa kuvaan, lähentelee framerate jo pahasti nykivää stillikuvaa.

Välillä pelissä tapahtuu myös totaalijäätymisiä, kun pelin autosave ottaa hallinnan. Tällöin hahmoja voi toki liikuttaa ja Batmobilea ajaa, mutta autossa ei toimi ohjaus ja hahmoilla ei voi lyödä. Viholliset kuitenkin toimivat täysin normaalisti, joka saattaa aiheuttaa tukaliakin tilanteita.

Sankarit terästehtaalla

Kaksinpelin toinen ongelma on jaettu kuva. Kun hahmot ovat lähellä toisiaan kuva on yhtä ja pelaaminen on helppoa. Kun hahmot ottavat toisistaan etäisyyttä jakautuu kuva splitscreeniksi ja nykiminen alkaa. Tällöin myös ohjaus vaikeutuu, koska kamerat alkavat elää omaa elämäänsä.

Myös pelin ohjauksessa on vaikeuksi, sen äärimmäisen kiikkeryytensä takia. Tähän tottuu, mutta joissain paikoissa kiipiäminen ja kapuaminen tuottaa tuskahetkiä.

Gothamin aurinko

Lego Batman 2: DC Super Heroes on koodiongelmistaan huolimatta loistava viihdepaketti. Se antaa mahdollisuuden leikkiä supervoimilla, kaahailla vapaasti Gothamissa ja seurata hyvin kirjoitettua tarinaa. Kaksinpeli on kivaa ja ongelmista huolimatta peli pysyy käynnissä.

Kristian Eloluoto

 

Mainos