Mainos

Lego-lakki päähän, Lego-poliisilätkä särmäksi ja Lego-kaasu pohjaan – nyt kaahataan vapaassa Lego Cityssa Grand Theft Auton tyyliin.

Lego-pelit ovat jo vuosia polkeneet samaa raidetta, samoilla grafiikoilla ja samoilla vasemmalla kädellä toteutetuilla äänitehosteillaan. Tällä kertaa pelisarja ottaa uuden rohkean askeleen kohti Grand Theft Autoa ja viihdyttävää peiteoperaatiopoliisiseikkailua.

Lego City Undercover seuraa superkyttä Chase McCainin paluuta isolle kirkolle, jossa tehtävänä on yksinkertaisesti ottaa kiinni kaikkien aikojen kriminaali Rex Fury. Fury on kuitenkin piiloutunut kiven alle, joten Chase joutuu soluttautumaan alamaailman ytimeen paikantaakseen pääpirun.

Mainos

Jo vuonna 2013 Nintendo Wii U:lle yksinoikeutena julkaistu peli lienee se paras Lego-peli. Ainakin se on paras Lego-peli, jota allekirjoittanut on pelannut – ja kyllä, olen pelannut niitä kaikkia.

”Grand Theft Lego” onkin selkeästi monipuolisin ja hauskin – myös huumorinsa puolesta. Peli parodioi lähes kaikkia tunnettuja Hollywoodin kyttäleffoja ja -sarjoja. Jonnet eivät muista, mutta näin kasarilapsena peli tarjoilee tuon tuosta tuttuja hahmoja ja kohtauksia. Vitsit ovat luonnollisesti lapsiturvallisia, joten GTA-tyylistä sikailua on turha odottaa.

GTA-tyyli on muuten kyllä läsnä. Pelialueena on suuri kaupunki, maaseutua ja jopa kiinalaiskortteli. Auton voi valita joko poliisin tallista tai härskisti varastamalla parkista tai liikenteestä.

Teknisesti peli on kuitenkin tuttua Legoa – niin hyvässä kuin pahassa. Tt:n pelimoottori on sama vanha, jolla näitä pelejä on kloonattu jo vuosikymmenen ajan. Wii U -porttaus tuo vieläpä mukanaan ekstrasahalaitaisuudet.

Äänimaailma on kelvollista, mutta täynnä ongelmia. Dialogiraitojen, pelitehosteiden ja musiikkien äänetasot vaihtelevat rajusti, eikä dialogien suhinoita ja kohinoita ole edes viitsitty poistaa. Surround-äänet ovat ”jatkettua” stereota, eikä mitään äänipotikoita pääse säätämän erikseen. Samat ongelmat ovat tuttuja jokaisesta Lego-pelistä.

Lego City Undercover on napinoista huolimatta todella viihdyttävä seikkailu, jota voi vieläpä pelata kaverin kanssa kaksin. Se tarjoaa tarinaa 15:ta pitkän kohtauksen verran, joissa riittä takuulla pähkinää pureskeltavaksi kovemmallekin kotisherlockille. Tt:lle on kuitenkin pakko lähettää terveisiä, että päivittäkää nyt jo vihdoin se pelimoottori ja panostakaa äänisuunnitteluun sekä -miksaukseen.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
LEGO City Undercover
82 %
Edellinen artikkeliRogue One: A Star Wars Story – Blu-ray-arvostelu
Seuraava artikkeliMuumion uusi teaser kylvää lisää tuhoa
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
lego-city-undercover-arvosteluLEGO City Undercover on parasta Lego-viihdettä vuosiin ja vieläpä GTA-henkisen open world -seikkailun merkeissä. Puutteita ja virheitä on roppakaupalla, mutta ne eivät suuremmin häiritse.