Mainos

Lego, leiki ja kehity. Tällä kertaa Taru sormusten herrasta -trilogian muodossa. Peli kertoo monelle tutun tarinan hieman kevyempänä ja lapsille sopivampana. Lyhyesti kerrottuna, vie paha sormus mutkien kautta Mordoriin tuhottavaksi. Juoni kulkee turvallisesti elokuvien raiteita pitkin (kolmea lopputekstiä myöten), ilman suurempia myönnytyksiä. Joitain lapsille sopimattomia kohtauksia on muokattu tai jätetty pois. Lisäksi puhekohtauksia on lyhennetty sopivammaksi ADHD-sukupolville. Välivideoihin on sisällytetty pieniä huumoristisia tilanteita jotka piristävät tarinaa.

Trio

Itse kentät ovat sekoitusta avoimesta maailmasta ja juonta eteenpäin vievistä putkista. Sijainnit ovat elokuvista tuttuja paikkoja Legomaisin yksityskohdin. Suurin osa ajasta kuluu maailmaa tutkiessa ja kevyitä ongelmia ratkoessa. Välillä vastaan tulee muutamia vihollisjoukkoja ja suurempia pomovastuksia. Isommat viholliset kukistetaan tietyllä taktiikalla, eikä pelkällä mätkimisellä. Pomomatsien aikana ympärillä pauhaa usein pikkuvihollisia, mitkä häiritsevät pääpahikseen keskittymistä. Tämä aiheuttaa välillä äkkikuolemia. Onneksi palikkasankari palautuu äkkiä samalle paikalle niin kauan kun kolikoita vain sattuu olemaan kerättynä.

Mainos

Gandalf

Legorahaa kannattaa siis aina olla mukana, ja sitä tipahteleekin melko reilusti kaikesta rikottavasta legotavarasta. Legorahalla saa myös ostettua uusia Lego-pelihahmoja, joita pelissä on hurjat 84 kappaletta. Uusia hahmoja avautuu myös tarinaa eteenpäin pelaamalla. Näillä hahmoilla voi vapaasti pelata kun tarinan on kerran pelannut läpi. Kentät sisältävät paljon salapaikkoja joihin pääsee vaan tietyllä hahmolla, tai tarinan mukana tulleilla esineillä. Salaisuuksia ja kerättäviä tavaroita sitten riittää. On mithrill palikkaa, sivutehtäviä, arkkuja ja paljon muuta. Esimerkiksi juonen läpipeluun, muutaman kerättävän tavaran ja sivutehtävän jälkeen läpipeluuprosenttini oli vaivaiset 30%. Joten tekemistä löytyy pitkäksi aikaa.

Suo

Visuaalinen tarjonta on myös hyvällä mallilla. Maisemat ovat kaunista katseltavaa, myös valojen ja varjojen leikki toimii Legoukkeleiden muovisella pinnalla. Kentissä olisin toivonut hieman enemmän legomaisuutta. Pääjuonen jälkeen avautuu bonuskenttä missä pääsee Sauronina reuhomaan kokonaan Legoista tehtyyn keskimaahan. Äänimaailma on todella hyvin toteutettu. Musiikit ovat elokuvista tuttuja eeppisiä sinfoniapläjäyksiä. Upea musiikki ja Nazgulin verta hyyvätä huuto luo pelottavan elämyksen, vaikka kyseessä on Legopeli. Ääninäyttely on myös otettu elokuvista ja sovitettu todella hienosti hahmojen rooleihin.

Lumikentillä

Kokonaisuudessaan Lego Lord of the Rings on todella hieno kokonaisuus Legoja ja sormusten ritareita.

Pelattavuus, grafiikka ja etenkin äänet ovat kohdallaan. Keskimaahan palaa mielellään pääjuonen jälkeen tekemään sivutehtäviä ja koluamaan kenttiä keräilytavaroiden toivossa. Ja mikä parasta, peli sopii myös aikuisille.

Kimmo Kajander

Mainos