Mainos
Lego Star Wars: The Skywalker Saga tarjoaa hurttia huumoria kaukaisessa, kaukaisessa galaksissa. Kun Lego-pelejä on tusinoittain ja onpahan Tähtien sodankin laarissa kaivettu palikoita jo useampaan otteeseen, herää kysymys onko voima yhä vahvaa ja tekeekö Skywalker Saga kunnon temput – jeditemput siis?

Lego Star Wars: The Skywalker Saga mullistaa Lego-pelit totaalisesti. Sen myötä saapuu parannettu pelimoottori, avoin galaksi, johon mahtuu kaikkea aina massiivisista avaruustaisteluista todella kiinnostaviin sivutehtäviin, ja kuljettaapa peli pelaajan perheineen läpi kaikki yhdeksän elokuvaa sekä lisäosien myötä sisältöä sivuelokuvista aina tv-sarjoja myöten.

Jos tässä ei vielä ole sisältöä riittävästi, on räiskintä mekaniikka muutettu vastaamaan melkein aikuisten räiskintäpelejä ja pelaaja voi olla suojassa räiskiessään ensimmäisen persoonan näkökulmasta. Myös lähitaisteluun on lisätty komboilua ja eri hahmoluokista löytyvät hahmot omaavat erilaisia kykyjä, joita tarvitaan kaiken avaamiseen ja kaikkien galaksin salaisuuksien löytämiseen.

Mainos

Niin paljon löydettävää

Pelikello näyttää yli 20 tuntia ja galaksia on nuohottu kahden lapsen kanssa ylt’ympäri. Lego-paloja on hajotettu tuhansia, hahmoja on avattu kymmenittäin ja elokuvien pääjuonet on nähty mutta avattavaa riittää silti ja lieneepä muutama sivutehtävät edelleen löytämättä.

Tämä peli on todellakin huumaavan kokoinen ja on se vallannut lasten huomion paremmin kuin yksikään Lego-peli sitten Lego Cityn jälkeen.

Skywalker Saga tekee miltei kaiken oikein. Vaikka se kierrättää muutaman osuuden aikaisemmista peleistä, pitää uusi grafiikkamoottori käsittämättömän hienoine yksityiskohtineen huolen siitä että kaikki tuntuu raikkaalta.

Pelattavaa on paljon, huumori ja tarinankerronta on parempaa kuin aikoihin sekä pelaaminen on kaikkea muuta kuin “lisää sitä samaa”. Tuotantoarvot ovat valtavat ja se näkyy niin grafiikassa, animoinnissa kuin ääninäyttelyssäkin.

Ei pelkkää hyvää

Teknisesti ainoat moitteet löytyvät ahtaahkosta jaetun ruudun kaksinpelistä, jossa kamerakulmien kanssa joutuu taistelemaan toivottua enemmän. Samoin etämoninpelin puute on harmittava, sillä peli on ehdottomasti kauneimmillaan yksin pelattuna, mutta hauskimmillaan kaksinpelinä. Esimerkiksi meidänlainen erikoistalous, jossa olohuonetta koristaa kaksi televisiota ja kaksi PS5-konsolia, ei pääse nauttimaan elämystä kuin jaetun ruudun kera ja tämä on todellakin sääli sekä erikoinen valinta näin pandemian jälkimainingeissa ja verkkopelaamisen kulta-aikana.

Kannattaako ostaa?

Pienistä moitteista huolimatta Skywalker Saga kuuluu jokaisen Star Wars -fanin, Lego-fanin, yhteistyöpeli-fanin ja milteipä jokaisen peliperheen kalustukseen. Harvoinpa voi näin täysin sydämin suositella mitään Lego-peliä.

Joten jos tämä nostalginen kultakimpale ei vielä kuulu osana kokoelmaa, kipin kapin kaupoille ja kaksi kapulaa käteen! Live long and pros… eikun olkoon voima kanssanne!

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Lego Star Wars: The Skywalker Saga
95 %
Edellinen artikkeliHearthstone: Voyage to the Sunken City -arvostelu – Vähän sisältöä ja tylsä teema
Seuraava artikkeliSeuraavan Need for Speed -pelin pelikuvaa vuodettiin verkkoon
Mr. Revideor
Each person who ever was or is or will be has a song. It isn't a song that anybody else wrote. It has its own melody, it has its own words. Very few people get to sing their song. Most of us fear that we cannot do it justice with our voices, or that our words are too foolish or too honest, or too odd. So people live their song instead.
lego-star-wars-skywalker-saga-arvosteluPienistä moitteista huolimatta Lego Star Wars: The Skywalker Saga kuuluu jokaisen Star Wars -fanin, Lego-fanin, yhteistyöpeli-fanin ja milteipä jokaisen peliperheen kalustukseen. Harvoinpa voi näin täysin sydämin suositella mitään Lego-peliä.