Mainos
Ant-Man, Ant-Man and the Wasp ja Ant-Man and the Wasp: Quantumania -elokuvat ovat kaikki Peyton Reedin ohjaamia. Trilogian ensimmäinen elokuva oli kuitenkin alkuperäisissä suunnitelmissa hyvin erilainen.

Scott Pilgrim vs. the World– ja Shaun of the Dead -ohjaaja Edgar Wright oli alun perin lupautunut ohjaamaan elokuvan, mutta teki ”sydäntäsärkevän” päätöksen jättää projekti vetoamalla luoviin erimielisyyksiin Marvel Studiosin kanssa.

Wrightin versiosta Ant-Manista on vuosien varrella ollut paljon tarinoita ja huhuja, ja viimeisin tieto on peräisin leikkaaja Colby Parker Jr.:lta.

Mainos

Keskustellessaan The Directin haastattelussa Gran Turismon leikkaamisesta Parker Jr. pohti aikaansa työskennellessään Marvelin ja Wrightin kanssa.

– Hänen elokuvansa oli alunperin ryöstöelokuva. Luulen, että jengissä, joka aikoi tehdä suuren ryöstön, oli noin 15 ihmistä. Muistan, etten koskaan saanut nähdä hänen käsikirjoitustaan. Mutta muistan kuulleeni, että kerran keskusteluissa, kun kaikki isot limanuljaskat olivat huoneessa… ryöstöstä piti tulla enemmänkin yhteistoimintaa, Parker Jr. sopersi.

– En usko, että mitään muita Marvel-hahmoja olisi vedetty mukaan. Luulen, että hänestä olisi tullut itsenäinen supersankari. Wright ei halunnut elokuvaan muita Marvel-hahmoja… En usko, että Haukka olisi ollut Ant-Manissa, mies jatkoi.

Joe Cornish, joka osallistui ensimmäisen Ant-Man-elokuvan käsikirjoittamiseen, kertoi Wrightin poistumisesta projektista aiemmin tänä vuonna.

– Työskentelimme Ant-Manin parissa noin kahdeksan vuotta. Ja sinä aikana scene muuttui täysin, Cornish kertoi The Playlistille.

– Teknologia muuttui täysin. Yleisö rakastui supersankarielokuviin. Kaikki se, mitä ihmiset rakastivat 50-, 60-, 70- ja 80-luvuilla sarjakuvissa, siirrettiin yhtäkkiä valkokankaalle todella suoralla tavalla, jota ei ollut koskaan aiemmin tapahtunut.

– Se tavallaan ohitti meidät siinä mielessä, että Marvel ei välttämättä halunnut Edgarin ja minun tekemää elokuvaa, koska siinä vaiheessa heillä oli käsissään tämä jättiläinen. Heillä oli tämä universumi, johon elokuvien piti integroitua. Edgar on kirjailija. Edgar Wright tekee Edgar Wrightin elokuvia. Lopulta se ei kai siksi toteutunut, Cornish tuumaili.

– Monet meidän jutuistamme ovat kuitenkin edelleen mukana, ja pidän siitä elokuvasta todella paljon. Olemme yhtä innoissamme siitä, mihin se johtaa seuraavaksi. Tunnemme yhteyden myös näyttelijäkaartiin, koska Edgar valitsi sen. Suunnitelmat ovat yhä mukana. Pari Edgar Wrightin pikku muurahaista pyörii yhä näkymättömästi niissä elokuvissa, Cornish lisäsi.

Tulossa fiktiivinen elämäkertakirja

Marvel julkaisee Look Out For the Little Guy -kirjan, Scott Langin (Paul Rudd) omaelämäkerran, joka esiteltiin Ant-Man and the Wasp Quantumania -elokuvassa.

Vaikka uusi kirja ei ole ensimmäinen MCU:hun liittyvä kirja, joka julkaistaan, se on ensimmäinen kerta, kun Marvel Studios julkaisee fiktiivisen kirjan, joka on mukana elokuvassa.

Tällä viikolla he julkaisivat kirjasta otteen, jonka voit lukea Marvel.comista.

Mainos