Mainos

Logitechin Astro-sarjasta kuuluu taas kivaa. Laadukas A50 -pelikuuloke on saanut nyt viidennen sukupolven päivityksen nimeltä Logitech G Astro A50 Gen5, joten sukelletaampa sisuksiin ilman värilaseja.

Logitech G Astro A50 Gen5 -kuulokkeet ovat langattomat pelikuulokkeet vaativammalle käyttäjälle. Muut punnitaan neuvolassa.

Mainos
Syysauringon lämmöstä nauttii myös A50

Muodoista

Logitech G Astro A50 Gen5:n muotoilu on samaa kuin aiemman generaation pelikuulokkeet ja selkeästi tähän muotoon on Logitechilla tykästytty. Jos yhdellä sanalla voisi kuvailla tuotteen ulkonäköä olisi se ”runsas”. On johtoa, terästolppaa, kelluvaa pääpantaa ja ihanaa pehmeyttä korvakupissa. Koko laitosta johtaa värinä musta ja tyylipisteet keräävät punaiset johdot, joiden tarkoitusta en koskaan saanut selville.

Korvakulhot tuntuvat todella pehmeiltä, mutta silti vankalta päässä. Korviin osuvat pehmusteet on myös äärimmäisen kätevä puhdistaa, sillä ne ovat muutamalla magneetilla kiinni. Kuppeja koristaa kiiltävät, sekä mattapintaiset mustat, pyöristetyt kehikot joissa luonnollisesti löytyvät tarvittavat näppäimet. Vasemman kupin ulkokuoressa on A50-logo ja mikin juuresta löytyy myös Logitechin liikemerkki.

Shine on me, baby

Pääpanta on kiiltävää muovia ja pehmusteet tavallista vaahtomuovia. Älyvaahdolle ei ole löytynyt tarvetta, eikä tämä sitä kyllä kaipaakaan. Kuulokkeille kun ei ole hirveästi painoa kertynyt. 363 grammaa painavat Logitech G Astro A50 Gen5:t tuntuvat hämmentävän kevyiltä päässä ja näillä jaksaa pelailla useammankin tunnin. Pääpannan kuoresta löytyvät mallimerkki, sekä Logitechin täppä.

Mikrofoni on todella pitkä, sekä taipuisa kuin Herkuleksen keihäs. Sisällä kulkee punainen yhteysjohto, joka mikin kyljen rei’istä näkyy tyylikkäänä. Jos muotipisteitä olet hakemassa, et niitä tältä saa, mutta kyse ei siitä loppupeleissä olekaan. Laatu korjaa rujon naaman.

Logitech G Astro A50 Gen5:n mukana tulee myös telakka, johon kuulokkeet isketään lataamaan pelisessareiden jälkeen. Itse telakka on muovinen härpätys, joka ei ulkonäöltään kovinkaan paljoa kehuja kerää, mutta ajaa asiansa hyvin.

Kuulokkeet ovat vaivattomat laittaa lataukseen ja napsahtavat kivasti magneettien avulla latauskulhoihin. Painoa astinlaudalta löytyy, ettei se aivan halvalta vaikuttaisi näinkin muovisena kuosissa. Etulautaan piirtyy akun varausvalot, bluetooth-yhteys- sekä yhteysvalot. Valojen kirkkautta voi säätää Logitech G -ohjelmistolla.

Lisäasetuksien kautta säätäminen on millintarkkaa

Tekniset tiedot

USB-Audio
  • 1x jopa 24 bittiä / 48 kHz (tietokone)
  • 2x jopa 16 bittiä / 48 kHz (konsoli)
Kuulokemikrofoni
  • 363 grammaa
  • Kapselit: 40 mm PRO-G GRAPHENE. Grafeeni on muuten maailman kestävin, tunnettu aine.
  • Taajuusvaste: 20-20 000 Hz
  • Dolby Atmos + Windows Sonic™ Spatial Audio -yhteensopiva
Mikrofoni
  • Poimintakuvio: Omnidirektionaalinen. Eli mikrofoni sieppaa äänen joka puolelta.
  • Taajuusvaste: 60-20 000 Hz.
  • Näytteenottotaajuus: jopa 16 bittiä/48 kHz.
Langaton tekniikka
  • LIGHTSPEED Wireless @ 24 bittiä/48 kHz
  • Jopa 12 metriä LIGHTSPEEDin kautta
Akku
  • 24 tunnin soittoaika @ 78 dB
  • Latauslaituri tai langallinen USB-C-latausportti

Tekninen laatu

Astro A50 Gen 5:n äänenlaatu on huippuluokkaa niin sisään- kuin ulostulossakin. Ihanasti äänet erotteleva tekniikka, Dolby Atmos -tuen kanssa tekevät näistä heittämällä parhaat pelikuulokkeet, mitä kriitikko on päähänsä koskaan istuttanut.

Moninpeliräiskinnöissä kuulee pienimmänkin risauksen, joka tietenkin antaa etulyöntiasemaa. Seikkailupeleissä, Dolby Atmoksen kanssa unohtuu oikea maailma aika nopeasti. Callisto Protocol -pelin ahdasta kauhutunnelmaa saa ympättyä vielä levelin pari näillä vehkeillä.

Näitä ei halua laskea alas, mutta jossain vaiheessa on pakko. Vaimo kielsi näiden käyttämisen julkisilla paikoilla, sekä nukkuessa. Outoa on.

Mikrofoni ei A50-sarjassa aina ole ollut mikään kummoinen, mutta Gen5:n päivitys silottaa kaikki aikaisemmat erheet. Äänenlaatu on todella hyvä ja pehmeä, sekä kuulostaa kuin käyttäjä olisi vieressä puhumassa. Minkäänlaista rätinää tai äänen hajoamista ei ole vastaan tullut. Isoin plussa tulee kuitenkin siitä, että mikkiin voi puhua vaikka kuinka hiljaa, niin ääni ei silti puuroudu vaan iskee kaverin korvaan selvästi. Moneen otteeseen pitikin kysyä, että kuuleeko vastapuoli ääntä kun oma puhe ei kerta kaikkiaan omaan korvaan edes kuulunut.

Luurit pysyvät kyllä päässä, mutta ei kestä rajumpaa heijaria. Kuitenkin esimerkiksi VR-lasien kanssa heiluminen ei Astrolle tuota ongelmia. Mitään kovemman luokan moshausta kuitenkaan ei kannata harrastaa.

Namikoita

Kuulokkeiden oikean kupin luota löytyy tarvittavat namiskuukkelit. Virtanäppäimen lisäksi on yhteyden vaihtaja, bluetooth-yhteysnapukka ja äänenvoimakkuusrulla, joka toimii porrastetusti. Kaikissa tuntuu laatu ja kovaa.

Myös kupin ulkopuolella on voice- ja game-napit. Näillä voit kesken pelin säätää kavereiden lätinän pienelle ja antaa peliäänille enemmän tilaa – ja toisinpäin. Äärimmäisen kätevä ratkaisu, kun hiiviskelytilanteessa tarvitsee pelikaverin linssisipsien rouskutuksen laittaa pienemmälle, tai jopa mutelle. Mutetus tapahtuu painamalla tarpeeksi monta kertaa kyseistä kytkintä.

Tarvittavat napit

Liitäntä-isäntä

Astro A50 mahdollistaa kolmen laitteen saumattoman käytön. Telakassa valo ilmoittaa mikä laite kulloinkin on kyseessä. Valittavina on PC, Xbox ja PlayStation. Näitä voi vaihtaa lennosta painamalla kuulokkeiden sivussa olevaa yhteysnappia. Vaihto tapahtuu tosiaan saumattomasti. Voit siis pelata PC:llä ja konsoleilla samaan aikaan ja audio vaihtuu napin painalluksella. Lisäksi löytyy bluetooth-yhteys, joka on käytössä samaan aikaan kuin vaikkapa peliäänet. Puhelut ja pelaaminen samaan aikaan siis onnistuu. Kätevää!

Telakan takaosassa on eri laitteille USB-C-kaapeliyhteys, joten langattomia dongleja ei muissa laitteissa käytetä vaan ne liitetään juurikin USB-C-kaapelilla.

Kannattaako ostaa?

Jos nahkarasiassasi on enemmänkin kolikoita ja laatu on sinulle tärkeää, silloin Astro A50 Gen5 -pelikuulokkeet ovat ehdottoman oiva valinta. Yli kolmensadan euron hintalappu on hirvittävä, mutta tarpeellinen. Kyllä sen laadun vaan erottaa satasen hilipateista.

Saatavilla on myös X -malli, joka liikkuu karvan verran alle neljässä sadassa ja tarjoaa USB-liitäntöjen kaveriksi HDMI-paikat.

Mainos