Mainos
Logitech jatkaa huimalla G-osastolla nousua kohti korkeuksia. G Yeti Orb on uusin, hintamaltillinen mikrofoniratkaisu, joka on täyttä Blueta. Onko se pätevä valinta peli- sekä läävänheittostriimeihin? Se selviää kohta.

Blue on aina ollut laaduntae puhuttaessa äänensieppaajista. Oli kyse studio- tai kotikäytön tarpeet, hoisi Blue homman kotiin joka kerta. Logitech kun Bluen osti ei hommassa muuttunut mikään, muuta kuin nimi. Täyttä siniloistoa G-sarjan mikit ovat edelleen ja uusin kevytkonkka, Yeti Orb on täällä.

Vanhaa tuttua pyöreyttä

Yeti Orb on monille Bluen peli- ja suoratoistomikkien ystäville, muodoltaan hyvinkin tuttu. Edeltäjä, Blue Snowball näytti hauskalta työpöydällä täydellisen pallon muodossaan ja Orb jatkaa samaa, kuulaisaa ulkomuotoa. Pienellä, muovisella kolmijalalla Yeti Orb ei pöydältä paljoa tilaa kaappaa ja näyttääkin hyvältä.

Mainos

Mikrofonia saa tällä hetkellä ainoastaan mustana mattana, jota koristaa päältä Logitechin, RGB-valoilla varustettu logo. Muuta valosaastetta ei mikki sitten tuotakaan – eikä sitä kyllä tarvitakaan.

Yeti Orbissa on kaksi kiinnityskohtaa johon kolmi- tai muun, standardin 1/4 kierteen omaavan käden saa ruuvattua kiinni. Kohtien välittömässä läheisyydessä on myös USB-C-liitäntä ja siinäpä se. Ei löydy virtanamikoita, vaimennuksia tai äänenvoimakkuussäätimiä vaan kaikki tehdään G-HUB-ohjelmiston kautta.

Siisti se siis on, eikä painakaan kuin 230 grammaa ja pituutta vähän alta 20 cm. Menee hivakkaan siis ihan kivasti. Tai kassiin. Miten vain.

Puutarhasi kaunein kapselimikki?

Laadun takaa

Yeti Orb sieppaa äänesi herttakuvion kautta sisään ja perkules, että on kirkas ääni – bassoa unohtamatta. On pitänyt muutamana kertana tarkistaa, että paljonko se hinta olikaan tässä. Sen verran kovan kaliiperin konkkamikki on kyseessä!

Taajusvaste on 70 Hz – 20 KHz, joten laajaa kirjoa tarjoaa Orb. Jos verrataan aiempaa lippulaivaan, Yeti X:ään on ero alimmassa hertsimäärässä vain 50 Hz ja hintalapussa noin satku.

G Yeti Orb on kondensaattorimikki, eli yksi herkimmistä mikrofonityypeistä. Orb ei kuitenkaan tarvitse esivahvistinta, vaan ATK-laitteistosi hoitaa tämän puolen.

Suuntakuvio on kardioidinen, eli herttakuvio. Tarkoittaapi sitä, että mikrofoni sieppaa äänen parhaiten puhuttaessa suoraan edestä. Yeti Orbissa ei muita kuvioita ole, joten siksi se sopii erinomaisesti peli- ja puheäänityksiin.

Kolme jalkaa, kaksi reikää

Valitettavasti tässäkin mikrofonissa miinuksena on kolmijalka, joka toimii ukkosenjohdattimena kaikkeen räpellykseen, mikä työpöydältä lähtee. Näppäimistön ja hiiren napautukset mikrofoni sieppaa helposti, vaikka G-HUBista säätäisi kohinanvaimennukset ja kaiut pois.

Jos omistat RTX-näytönohjaimen on Nvidian Broadcast taas se oikea valinta poistamaan turhat metelit, mutta näppäimistön kilke on sillekin liian vahva, eikä sitä kokonaan saada pois.

Erillinen mikkijalka hoitaa tämän ikävän asian pois päiväjärjestyksestä, niin kuin muissakin pöytäjalkamallisissa mikeissä. Tietenkin voit aina laittaa haisemaan oikein kunnolla ja veistää itsellesi graniitista työpöydän, jolloin ei-toivotut äänet antautuvat enemmän. Be a man!

Shine on me

”Helppoa kuin heinän syönti”

…on vanha sanonta, joka ei enää päde. Uusi standardi on: ”Helppoa kuin Logitech G Yeti Orbin käyttöönotto, Windows- sekä Mac ympäristöissä”, joka tuntuukin kielen päällä heti paljon helpommalta ja siitä ulos soljuvana heittona kiivaan keskustelun lomaan.

Niin helppoa se on. Piuha sisään ja se on siinä. Et tarvitse edes G-HUBia ottaakseen Orbin käyttöön. Se ei vaadi oikeastaan mitään säätämistä äänenvoimakkuuksien, tasojen ym. puolesta vaan on valmis kuin kokoomus leikkaamaan työttömiltä.

G-HUBissa kannattaa kuitenkin käydä, sillä se pursuaa kaikenlaista kivaa mitä Yeti Orb voi käyttää.

Bluen VO!CE:lla muunnat äänesi lähes saumattomasti Mordorin örkiksi tai Tähtirekileikin Picardiksi.

Logossa on Lightsync RGB-valot joten voit synkata ne muiden, sitä tukevien Logitechin tuotteiden kanssa. Logo on vain todella pieni, ettei siitä paljoa iloa ole.

Tasot kuosiin ja tehosteet päälle

Ostohousut jalkaan?

Jos tarvitset pätevää konkkkakapselimikkiä nauhoittaaksesi ihanaa ääntäsi ja haluat kuulijan kuulevan sen kirkkaana, on G Yeti Orb sinun valintasi. Hinta-laatusuhde on kohdallaan, mutta ainakaan vielä sitä ei saa tilattua kuin suoraan Logitechin sivuilta noin 70 €:n hintaan.

Mainos