Mainos
Logitech G -sarjalaisten luokkaan on jälleen saatu uusi pelinäppäimistö, mutta tällä kertaa on näppisen korkeudesta napsaistu yli puolet pois. Matalaprofiilinen Logitech G515 Lightspeed TKL tarjoaa ranteille pidempää kesälomaa, mutta onko siitä peliksi asti?

Loksulla painetaan pitkää päivää ja tuotetta tulee ulos kiitettävään tahtiin. Pro-pelaajilta, pro-pelaajille -tuoteryhmä on kuitenkin aavistuksen suppea ja tavallinenkin kuluttaja haluaa mukaan. Lompakkoon yli kahdensadan euron vekki ei kuitenkaan monia houkuta, joten Logitech G515 Lightspeed TKL sopii tähän loveen loistavasti.

Kirjasto-look

Logitech G515 Lightspeed TKL:ää saa kahdessa eri sävyssä, valkoisessa sekä mustassa ja näistä ensimmäinen on Respawnin arviokipaleeksi lähetetty.

Mainos

Mattavalkoinen on klassinen sävy atk-laitteistoissa ja toimii edelleen hillityissä kokoonpanoasetelemissa. Näppäimistö toimisi ulkonäönsä vuoksi erittäin hyvin vaikkapa pääkirjastossa, sillä se on myös äärimmäisen hiljainen.

G515:n, kohotettu yläreuna on maalattu harmaaksi, joka seuraa näppäimistön ympäri liuskana. Valkoisen version harmaa patukka ei kriitikon silmää erityisesti hivele ja olisihan se voinut olla vaikka samaa, valkoista sävyä kuin koko muukin lankku. Mustassa versiossa harmaa toimii paremmin, vaikkei se valkoisessakaan mikään kompastuskivi ole.

Näppäimistön mukana tulee Lightspeed-yhteyden vaativa dongle, sekä USB-C-lataus, sekä -yhteyskaapeli.

Haarakirjaston valttikortti

Liukkaria nappeihin

Logitechin pelikäyttöön tehdyt laitteet ovat tunnetusti äärimmäisen laadukkaita, eikä G515 Lightspeed TKL ole poikkeus. Näppäinfiilis on todella korkealuokkaista ja ennen kaikkea hiljaista.

PBT-näppäinhattujen sivut on tehtaalla liukkaroitu ja näin tehden näppäimistöstä hiljaisen kuin huopatossutehtaan yövartijan. Tällä, lineaarisilla kytkimillä valmistetulla aparaatilla kehtaa naputella vaikka keskellä yötä oman version Dostojevskistä, eikä rannekaan anna periksi.

Korkeutta koko laitoksella on vaivaiset 22 mm, ja tätä Logitechin sivuilla varsin hehkutetaankin. Tosin 22-millisiä, matalan profiilin pelinäppiksiä on Logitechillä jo olemassa, joten mikään uusi juttu se ei ole. Lievästi nivelrikkoinen kriitikko kiittää silti!

Ohut lätty

Tämä saattaisi ollakin uuden G515:n yksi valttikorteista, sillä ranteiden asento kirjoittaessa on todella ergonominen, sekä tuntuu hyvin luonnolliselta. Näppäimet ovat koko korkeudessaan 3,2 mm, mutta aktivointipiste on jo 1,3 mm:ssä. Tarkoittaa siis sitä, että laitteisto rekisteröi painalluksen jo alle puolivälissä. Voimaa tarvitaan napautukseen 45 grammaa, joten salille ei tarvitse lähteä.

Jostain syystä G515 valkoiseen malliin on saatavilla vain lineaariset kytkimet, mutta mustaan kuosiin voit valita myös taktiset. Outoa ja kummaa, se on hiljaa tosi.

Näppäimistön pohjasta löydät luonnollisesti korotustassut, kahdessa eri tasossa jos kaipaat lievää nousua pintaan. Tassuissa, sekä näppiksen pohjassa on myös kumipinnat jotka pitävät näppäimistön tukevasti pöydällä.

Triplanapit

Lisänäppäimiä G515:sta löytyy kolme sekä virtakytkin. Vasemman yläreunan funkkisnapit ovat Lightspeed-, sekä Bluetooth-yhteysnamikat ja pelitilanäppäin. Pelitilanäppäimellä kytket turhat napit pois päältä ja on kätevä tiukassa tilanteessa, sormien ollessa rasvaiset juustonaksujen ahnaan kourinnan tuloksena.

Äänenvoimakkuudelle ei ole omaa rullaa, eikä mute-napille myöskään. Näihin pääsee kyllä käsiksi makrojen avulla, sillä tästäkin löytyy Keycontrol-toiminto. Keycontrolilla voit määrittää jokaiselle napille 15 erilaista toimintoa.

Muokattavuutta, nopeutta ja valoa

Logitech G515 Lightspeed TKL tarjoaa huippunopeaa yhteyttä Lightspeed-teknologian myötä. LS on jo olemassa aiemmissa, Pro-versioissa ja tulee varmasti olemaan jatkossakin kaikissa, pelikäyttöön tehdyissä, Logitechin oheislaitteissa. Lightspeed-yhteydellä voit liittää kaksi, tätä toimintoa tukevaa laitetta yhteen dongleen, eli yhteyskikkulaan kuten Varsinais-Suomen hyvinvointialueella sanotaan.

Vanha kunnon Bluetooth-yhteys on luonnollisesti mukana, mutta lankkua voit ajaa myös USB-C-kaapelilla. Tällä tavalla laitteen litiumpolymeeriakku ladaataankin ja täydellä latingilla pelikäyttöä on luvattu jopa 36 tuntia!

Logitechin omalla G-hub-ohjelmistolla voi taas tuunailla laitetta monipuolisesti. Keycontrol-menetelmällä saat muokattua näppiksen täysin omanlaiseksesi ja väritettyä vaikka pensselillä värit nappeihin.

Väritä ittes

Varteenotettava ostos?

Ammattilaisille tehdyt ratkaisut ovat usein myös hinnoiltaan vaativat, mutta välimalleja löytyy ja Logitechin G515 Lightspeed TKL on täydellinen esimerkki tästä. Hinnasta on siivuttu noin satanen, tehden tästä kummallekin oivallisen pelinäppäimistön.

Kriitikko itse arvostaa ergonomista ja eritoten hiljaista suunnitelua. Äänenvoimakkuuden rullan, mute-napin poissaolot, sekä valkoisen version lineaariseen kytkimiin rajoitetut versiot harmittavat, mutta kokonaisuudessaan Logitech on jälleen näyttänyt laatuosaamisensa ja siksi G515 Lightspeed TKL on oivallinen ostos!

Mainos