Logitech G522 Lightspeed -pelikuulokkeet edustava Logsun viimeisintä pelikuuloketrendiä langattomien headsettien saralla. Mutta minkälainen pääkuuloke on kyseessä?
Logitech on tasaisen varma tekijä, kun puhutaan pelaamiseen liittyvästä elektroniikasta, headset-kuulokkeista, hiiristä ja näppäimistöistä. Logitech on kuitenkin myös erityisesti pelielektroniikan tekijä, eikä niinkään hifi-laatuun panostava yhtiö. Logitechin ostava tietää, mitä saa; muovia, ledejä, hyvän käyttöliittymän, kelpoäänet ja muutaman vuoden elinkaaren.
Logitech G522 Lightspeed on Logsun kuulokesarjan uutukainen, jonka hintalappu karkaa Suomessa noin 170 euron hujakoille. Katsotaan, siis mitä sillä rahalla saa.
Muotoilu
Ulkoisesti Logitech G522 Lightspeed -kuulokkeet ovat aivan saman näköiset kuin mitkä tahansa Logitechin viimeaikaiset pelikuulokkeet. Poikkeuksena aiempiin itse testaamiini malleihin, kuulokkeiden keskellä on nyt sateenkaaren väreissä sykkivä ledikeskiö.
Mikrofoni on irroitettava 3,5 mm plugilla toimiva joiteri, joka on jäykkä. Sen siirtäminen ”syrjään” on käytännössä mahdotonta, eli jos pilli häiritsee meininkiä, se pitää ottaa kokonaan pois.
Koko laitteisto on hyvin kevyttä muovia. Sellaista, jonka olettaa kestävän rauhallista käyttöä.
Pääpannan kiristämisessä sopivaksi on sen sijaan otettu takapakkia. Ledien takia korvakupit eivät nouse ylös tai alas, vaan itse pantaa on säädettävä manuaalisesti poistamalla panta kuulokkeista ja pujotettava se takaisin. Sen saa kahteen suoraan asentoon tai maksimissaan neljään eri muotoon. Pienimmilläänkin koko on aika suuri, eli perheen pienimmille G522 saattaa olla aivan liian iso. Sen sijaan suuripäisille kuulokkeet ovat helpommin tuunattavissa sopivaksi.
Tekniset ominaisuudet:
- Paino: 290 g
- Kaiutinelementti: 40 mm bioselluloosaa
- Taajuusvaste: 20 Hz – 20 kHz
- Impedanssi: 39 ohmia
- Herkkyys: 97 dB 1 000 Hz:n taajuudella, kun tulo 0,62 V (10 mW) / 1 cm
- Yhteystyyppi: Langaton LIGHTSPEED USB-liitännän kautta, Bluetooth 5.3, langallinen USB
- Akun kesto (ladattava): Ilman valoja n. 70 tuntia, oletusvalaistuksella n. 30 tuntia (valmistajan mukaan)
- Langaton kantama 30 metriä (valmistajan mukaan)
- Mikrofonin suuntakuvio: Pallo
- Mikrofonin taajuusvaste: 20 Hz – 20 kHz
Tekninen laatu ja suorituskyky
Äänenlaatu on G522:n heikoin lenkki. Valitettavasti äänenlaatu ei yllä kuin keskinkertaiseksi ja esimerkiksi Logitechin omistamat Astrot, jotka ovat peliheadsetit nekin – ovat kaukana hifimmän äänen suunnalla kuin G522. Keskiäänet ovat muovisen kumisevat, diskantti on samanlaista ja bassot ovat yllättävän vaisut Logitechin muuten varsin bassovoittoisiin kuulokekaiuttimiin nähden.
Mikrofonista vastaa Blue, mutta eipä lyijykynän paksuiselta lerssiltä sovi broadcast-laatuista ääntä odottaakaan, joten sekin on keskinkertaista.
Kannattaako ostaa?
G522 on hyvä peruskuuloke pelaamiseen ja peleissä keskustelemiseen, mutta hifiä ei 170 eurolla tällä kertaa saa. Miksi pitäisi saada, koska onhan nämä tehty peruspelaamiseen, ei podcast-tuotantoihin tai tubettamiseen? No, siksi, että esimerkiksi Sonyn pro-hifi-kuulokkeet maksavat reilun satasen ja pöydälle istutettava JBL:n USB-konkkamikki 80 euroa. Eli samalla rahalla voi ostaa myös ihan oikeat laatulaitteet. Toki siinä häviää langattomuuden, mutta esimerkiksi JBL:tä saa noin 50 eurolla laadultaan paremmat vastaavat.
Kommenttien kirjoittaminen edellyttää että olet kirjautunut.