Mainos
Logitech G715 on valkoinen pelinäppäimistö, joka edustaa Logitechin uutta ns. ”naispelaajien” mallistoa. Yhtä hyvin valkoinen naputin sopii miehillekin, mutta pieni feminiinisyys hehkuu tarkoituksellisesti kokonaisuudessa.

Logitech G715 on täysverinen pelinäppäimistö, jota saa vain numpadittomana, TKL-versiona. Jos pelaamiseen ei tarvitse numpadia, on lyhyempi lankku merkittävästi ergonomisempi vaihtoehto.

Teknisesti näppäimistöstä löytyy kaikki samat jipot kuin kaikista muistakin Logitechin näppäimistöistä. On säädettävää ledivaloa, pikapainikkeita, säätörulla – mekaanisilla GX-kytkimillä varustettuna.

Mainos

Muotoilu

Muotoilultaan Logitech G715 on kaunis valkoinen näppäimistö. Se on todella kivaa vaihtelua mustiin perinteisiin naputtimiin. Etenkin ledien kanssa visuaalisuus on yllättävän kiva.

Heikkona puolena valkoisissa näppäimistöissä on IBM:n kusenkeltaisuuden muodostuminen muutaman käyttövuoden jälkeen. 1990-luvulla koulua käyneet ja tietokoneilla pelanneet, muistavat taatusti, kuinka rumalta valkoinen näppäimistö alkaa käytön jälkeen näyttämään. Sama pelko on perseessä tämänkin osalta.

Jos näppäimistöä desinfioi viikoittain, saattaa olla, että näppis pysyy valkoisena pitkäänkin. Jäämme siis nyt vain odottelemaan, miten tässä käy.

Paras yksittäinen juttu, joka G715:ssä toimitetaan mukana, on pehmeä rannesuoja. Se on kuin tyyny, jossa ranne lepää ihanasti. Harmillisesti se on muodoltaan pilvien näköinen, joten se on törkeän ruma. Ajaapa se kuitenkin ulkonäöstään huolimatta asiansa, joten annetaan tällä kertaa anteeksi ja toivotaan ensi vuoden malliin esteettisempää rannepehmustetta.

Tekninen laatu

Laadultaan Logitech G715 on tyypillistä Logitechia. Se tuntuu hyvältä, kuulostaa kivalta ja toimii kuten pitää. G715 on langaton näppis, eli se toimii 25 tunnin ajan bluetooth-yhteydellä. Sen jälkeen sitä pitää ladata.

Aikaisemmat arvioissamme esitellyt Logitechit ovat kuitenkin osoittaneet, että elinikä näillä on noin 2–3 vuotta, jonka jälkeen joko ledit tai napit alkavat reistailemaan. Joskus katoaa useamman kirjaimen valot tai sitten ESC tai Enter ei vain enää toimi kuin kovan iskun seurauksena. Pitkäikäisyyttä kannattaa siis miettiä, kun suunnittelee Logitechin ostamista.

Kannattaako ostaa?

Logitech G715 on paras näppäimistö liikkuvalle käyttäjälle tai esimerkiksi PS5:n kaveriksi. On todella näppärää ottaa etenkin pienempi TKL-versio tietokoneesta ja nykäistä se Pleikkariin vaikka Call of Dutya varten ilman johtoja. Muuten langattomuudesta ei taida olla suurempaa hyötyä.

Logitech G715 on erinomainen ja kaunis valkea pelinäppis, jossa riittää muokattavaa ja hyviä ominaisuuksia.

Mainos