Mainos
Striimaus- ja verkkopalaverien räjähtäessä käsiin eksponentiaalisesti vuonna 2020 striimaustarvikkeiden suosio ja tarve kasvoi yhtä villisti. Logitech on iskenyt nyt sinne, missä uudet tarpeet ovat odottamassa.

Logitech Litra Glow on webbikameroiden valaisuväline, joka valaisee kameralle esiintyjän tasaisella ja kohtisuoralla mattavalolla.

Litra Glow on kompakti ja helppo ratkaisu, mikäli omasta kuontalostaan haluaa asteen verran ammattimaisemman näköisen. Enää ei siis tarvita kolmipistevalaisuja tai muita kikkailuja siihenkään.

Mainos

Muotoilu

Muotoilultaan Logitech luottaa kartiomaiseen kokonaisuuteen. Itse valo on neliönmallinen eikä pyöreä. Suositut ring lightit pysyttelevät siis jatkossakin kilpailijoiden muotokielenä. Neliönmallinen valopinta ampuu koko n. 7×7 cm alueeltaan tasaista mattaa valoa.

Itse jalka on yksinkertainen painovoimaan nojaava kevyt muovilaatta. Siitä avautuva väkänen menee näytön yläreunaan kuten web-kameroissakin. Jalkaa voi säätää pitkälle ylös ja kallistaa alas. Kukin löytää itse oman valaistuskulmansa parhaiten.

Kuinka se toimii?

Valon tehoa ja väriä voi säätää vallitsevan valon mukaan joko kylmästä neutraaliin tai lämpimään. Säädöt ovat yksinkertaisia painikkeita, joiden säätämisessä ei voi epäonnistua.

Värilämpötilan säätö on kolmiportainen, joten siinä ei ole mahdollisuutta liu’uttaa värejä. Jos niin haluaa kuitenkin tehdä, sen voi tehdä valon omalla ohjelmistolla tai kameran väriarvoja säätämällä.

Tekninen laatu ja suorituskyky

Laadultaan Litra Glow vaikuttaa hyvältä. Kokonaisuus on kevyt ja kestävän oloinen. Se ei vie juuri mitään tilaa ja toimii juuri niin kuin odottaa sopii. Litrasen hehkun ostamalla, saa juuri sitä mitä tilaa, mutta ei mitään extraa.

Kannattaako ostaa?

Logitech Litra Glow on todella helppo ja tarpeensa täyttävä valaisin. Se vie virtaa yhden USB-paikan verran, kiinnittyy vain asettamalla se näytön päälle (tai vaikka sivulle) ja lähtee napista päälle. Lopputuloksena on ammattimaisempi mattavalaistus, joka saa vallitsevan valon kanssa palaveeraavat kollegat miettimään, että miksi tuo yksi näyttää niin hyvältä.

Vastaus on siis: kyllä kannattaa, jos verkkokamerapreesenssi on tärkeää.

Mainos