Mainos
Logitech MX Brio lupaa parantaa verkkokameralaatua tuplasti aiempiin 4K-webcameihinsa nähden. Ja niin se varmasti tekeekin, mutta onko se kaikkien etu?

Voit myös kuunnella arvostelun audioversiona tästä:

Logitech MX Brio on verkkokamera, eli webcam, joka tarjoaa 4K-tasoisen kuvan 30 kuvan sekuntinopeudella tai Full-HD-kuvan 60p kehysnopeudella. Se lupaa tarjota tuplasti parempaa kuvanlaatuia kuin aikaisemmat Brio-kamerat ja tallentaa puheääntä jopa kahden integroidun mikrofonin avulla.

Mainos

Ja koska nyt eletään tekoälybuumia, mainostaa Logitech, että kameran automatiikka toimii valaistusta skannavalla ja muokkaavalla tekoälyllä.

Big Brother valvoo näytön reunalla

Muotoilultaan Logitech MX Brio on pitkulaisen kapselin muotoinen, jonka keskellä on mulkosilmä. Muotoilu on sliikkiä ja huomaamatonta teknotrendiä, joka on helppo unohtaa kokonaan kun se möllöttää näytön yläreunassa. Se on hyvä asia, sillä eipä kameran kuulukaan herättää huomiota.

Se, mikä kamerassa on yllättävää on sen paino. Kamera nimittäin painaa huomattavasti enemmän kuin tyypilliset webcamit. Ja se jos jokin, lisää laadun tuntua. Paino tulee optiikasta ja kahdesta mikrofonista, jotka pöntössä ovat sisällä.

Kameran alaosassa on magneetilla kiinni oleva jalusta, jonka saa joko taiteltua pöytämalliseksi tai kiinni tietokoneen näytön yläreunaan. Jalka sujahtaa ketterästi sekä läppärin, että 4K-näytön yläreunaan kiinni.

Kamerasta lähtee vain yksi USB-C-johto, joka on tavallista paksumpaa kaapelia 4K-kuvan ja äänen sujuvampaa siirtämistä varten.

Tekninen laatu ja suorituskyky

Kameran säätäminen tapahtuu helposti Logitech G Hub -sovelluksella, jolla säädetään kaikki muutkin Logitechin käkättimet. Säätövaraa on kuvassa paljon. Jos säätämisestä ei halua tietää mitään, voi antaa automatiikan hoitaa kaiken. Kuva on tällöin tasainen ja selkeä. Valotus, valkotasapaino, kohinanvaimennus ja tarkennus säätyvät varsin optimaalisesti, ilman suurempia viiveitä.

Jos taas kuvaamisesta jotain tietää ja haluaa tehdä aivan omanlaisensa sävykerronnan, voi kaikkea edellä mainittua säätää. Tällöin automaattiasetukset otetaan pois päältä ja säädetään mitä halutaan. Valaistus kannattaa kuitenkin miettiä tarkkaan, sillä myös tietokoneen oma näyttö toimii valonlähteenä.

No, mitä se tekoäly sitten tekee? En tiedä, mutta automatiikka toimii hyvin, kuten kameroissa kuuluukin. Logi sanoo, että tekoälyä käytetään ympäröivän valaistuksen parempaan säätämiseen, jotta kuvassa oleva henkilö näyttäisi luonnolliselta. Samanlaisia toimivia automatiikkoja on tosin ollut olemassa jo 1980-luvun JVC:n VHS-C-kotivideokameroissakin eikä niissä ollut sen älykkäämpää tekoa, mutta uskotaan nyt sitten.

Show Mode?

Mikä ihmeen Show Mode? No, se on tila, joka mahdollistaa omien muistiinpanojen esittelyn kameran kautta muille palaverissa oleskeleville. Tällöin kun kameraa osoittaa alaspäin, se muuttaa kuva-alaa ja asetuksia siten, että paperilla olevat asiat näkyvät selkeästi. Tämä saattaa kuulostaa tyhmältä ominaisuudelta, mutta on oikeasti tärkeä juttu, sillä hyvin usein verkkokameroiden välityksellä näytetyt piirokset tai tekstit näkyvät palavereissa päin helvettiä, jos lainkaan. MX Brio tekee tämänkin mahdolliseksi.

Kannattaako ostaa?

Jos olet esimerkiksi Alexandra Daddarion, Jenna Ortegan tai Jeremy Meeksin näköinen, on Logitech MX Brio pakkohankinta. Täytyyhän sitä kauniiden ihmisten näyttää hyvältä myös striimeissä ja etäkokouksissa. Ja siihen tämä laite on oiva peli. Meidän muiden on kuitenkin jopa parempi tyytyä kämäisempiin perunamalleihin, sillä mitä vähemmän pikseleitä, sitä vähemmän ihmiset näkevät meistä painajaisia.

Mainos