Mainos
Logitech Pro X 2 Lightspeed -pelikuulokkeet edustavat Logitechin parasta kuulokeosaamista, joten ne saa nyt myös pinkkinä – koska pinkki on punkki, sanoo Respawnin pelitoimittaja Juha-Matti Lepänhaara oheisella videolla.

Ammattilaisen ääntä, ammattilaisen korvaan

Logitech Pro X 2 Lightspeed -pelikuulokkeet ovat viimeisen päälle suunnitellut headsetit, jotka tuntee jo kädessä pidellessä keskivertopelikuulokkeita laadukkaammiksi. Sama pätee, kun luurit heitetään korville ja mikki suuhun. Äänenlaatu on molemmissa kirkasta kärkeä.

Mainos

Koko paketti purettuna.

Pelikuulokkeet ovat ensimmäiset, joissa käytetään PRO-G GRAPHENE -elementtejä. Kilpapelaamisessa äänentoiston selkeys ja pelaajien välinen kommunikointi ovat äärimmäisen tärkeitä menestyksen kannalta. 50 millimetrin tarkkuussäädetyissä PRO-G-elementeissä käytetään herkkiä grafeenikalvoja, joiden ainutlaatuisen luonnollinen joustavuus takaa erinomaisen äänentoiston niin korkealla kuin matalalla.

Ääni kulkee joko langatonta Bluetooth-yhteyttä tai 3,5 millimetrin stereoliitäntää pitkin. Virtaa langattomaan käyttöön riittää Logitechin mukaan peräti 50 tunniksi. Tätä emme vielä päässeet mittaamaan arviota varten.

Liittimet.

Mikrofonin äänenlaatu

Yllättävää kyllä, myös mikrofoni on todella laadukas. Yleensä juuri mikrofoniin kaatuu kaikkien peliheadsettien laatu, sillä mikrofonit tuottavat LA-puhelnlaatuista rätinää ja suhinaa. Se riittää chattiin, mutta ei esimerkiksi striimaamiseen.

Logitech Pro X 2 Lightspeedin mikrofoni on Bluen teknologiaa, joten äänenlaatu on kerrankin hyvää. Alla oleva The Crew Motorfestin esittelyvideo on puhuttu näiden kuulokkeiden mikrofonilla suoraan PS5:een langattomasti kytkettynä.

Kuulokkeet, joissa mikrofoni on paikoillaan.

Pinkki on paras

Kuulokkeet itsessään eivät ole ensimmäistä kertaa markkinoilla, sillä sama laite julkaistiin jo aikaisemmin mustana ja valkoisena. Nyt mallisto on laajentunut pinkillä… tai oikeastaan marjapuuron värisenä versiona – ja se jos mikä on seksikästä.

Todellinen tarkoitus pinkin värin laajentamiselle on se, että tubettaja, joka on tarkka visuaalisuudestaan, voi hankkia koko Pro-tuotesarjan pinkkinä, mustana tai valkoisena.

Muuten muotoilu on enemmän oikeiden esim. Sony- tai Sennheiser-kuulokkeiden tapaista, premium-tasoa, kuin halpaa kovaa ja rätisevää muovia, kuten tavallisesti pelikuulokkeet tuppaavat olemaan. Korvakupit ovat pehmustepinnoitukseltaan nahkaa, jotka eristävät ulkopuolistä ääntä tehokkaasti, mutta hikoilevat päässä pitemmän päälle. Siksi mukana myös vähemmän ääntä eristävät, mutta hikoilemattomat kangaskupit, jotka voi vaihtaa niin halutessaan.

Vaihtokuulokkeet.
Pörröä tai nahkaa. Itse voi päättää, kumpaa suosii.

Ohjelmistolla säädöt minttiin

Kaikki Logitech G PRO -tuoteperheen laitteet ovat helposti räätälöitävissä näitä yhdistävän Logitech G HUB -ohjelmiston kautta PC:llä. Softalla voidaan muokata perustoimintoja, ekvalisaatiota yms. Lisäksi ohjelmistosta löytyy tuki esimerkiksi Streamlabs-ohjelmistolaajennukselle.

Yleiskuva kuulokkeista.

Kannattaako ostaa?

Logitech Pro X 2 Lightspeed -pelikuulokkeet ovat kenties parhaimmat yksittäiset pelikuulokkeet, jotka olen kuunaan arvostellut. Nämä ovat ensimmäiset pelikuulokkeet, joiden rakenteellinen laatu on pykälää parempaa, äänen toistolaatu on erinomainen ja mikrofoni on oikeasti hyvä. Paketissa on siis kaikki elementit kohdallaan ja se on harvinaista alle 1000 euron kuulokkeissa. Näistä siis pitää pulittaa vain noin 250 euroa – ja se kannattaa maksaa, mikäli haluaa hyvät pelikuulokkeet.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Logitech Pro X 2 Lightspeed
Edellinen artikkeliPS5 saa metallipintaiset kuoret ja ohjaimet
Seuraava artikkeliBook of Hours -arvostelu – Kirsi Kultisti kirjastotätinä nummein rannoilla
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
logitech-pro-x-2-lightspeed-pelikuulokkeiden-arvosteluLogitech Pro X 2 Lightspeed -pelikuulokkeet ovat ensimmäiset pelikuulokkeet, joiden rakenteellinen laatu on pykälää parempaa, äänen toistolaatu on erinomainen ja mikrofoni on oikeasti hyvä. Paketissa on siis kaikki elementit kohdallaan ja se on harvinaista alle 1000 euron kuulokkeissa.