Mainos
Microsoft julkaisee uusimman laiteohjelmistopäivityksen Xbox-konsoleille.

Lokakuun päivityksen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat ”näppäimistömäppäys” ohjaimille, kaappausten tuominen Clipchampiin ja diagnostiikkatietojen jakamisasetukset.

Lähemmäs PC-pelaamista

Uusi näppäimistökartoitusominaisuus antaa pelaajille mahdollisuuden kartoittaa Xbox Elite Wireless Controller Series 2:n ja Xbox Adaptive Controller -ohjaimen ohjaimen painikkeet näppäimistölle.

Mainos

Pelaajat voivat käyttää Xbox Accessories -sovellusta painikkeiden kartoittamiseen.

– Esimerkiksi Sea of Thieves voi ottaa näppäimistösyötteen, vaikkapa työkalun tai aseen pikavalintaa varten, kun taas ohjainta käytetään useimpiin muihin toimintoihin, Xboxin pääryhmäpäällikkö Jonathan Hildebrandt sanoi Xbox Wire -blogissa.

– Näppäimistön käyttö ohjaimen kaverina on ollut PC-pelaajien ja saavutettavuusyhteisöjen toivoma ominaisuus. Se auttaa laajentamaan ohjaimen syöttöominaisuuksia peleissä, joissa on paljon komentoja, joissa on rajoitetut uudelleenkomentomahdollisuudet tai jotka eivät tue ohjaimia, hän lisäsi.

Clipchamp

Toinen lokakuun päivityksen uusi ominaisuus on mahdollisuus tuoda pelikaappauksia Windows 11:n sisäänrakennettuun videoeditori Clipchampiin.

Clipchampsin ”import media” -osiossa pelaajat löytävät nyt ”Xbox”-välilehden, jonka avulla he voivat selata ja tuoda Xboxin pilvitallennustilaansa tallentamiaan videoita.

– Tuonnin jälkeen voit luoda videoita eeppisistä pelihetkistäsi leikkaamalla, rajaamalla, lisäämällä tekstiä, siirtymiä ja muita efektejä. Sen jälkeen voit helposti jakaa nämä videot ystäviesi, perheesi ja seuraajiesi kanssa, Hildebrandt sanoo.

Asetussynkroni

Päivitys päivittää myös käyttäjien valinnaisten diagnostiikkatietojen asetukset tilipohjaisiksi, mikä tarkoittaa, että pelaajat voivat asettaa asetukset yhdellä laitteella, ja tätä sovelletaan kaikkiin muihin laitteisiin sen sijaan, että ne pitäisi asettaa jokaisella laitteella.

Mainos