Mainos

Siinä missä seikkailu- ja fantasiapelien ystäville koottaa makea loppuvuosi, myös autopelaajille vuosi 2016 on varsin rapea.

Etenkin konsoleilla pelaavat pääsevät nautiskelemaan hyvyyksistä, sillä Forza, Gran Turismo ja Driveclub yllättävät vielä tämän vuoden puolella. Listasimme loppuvuoden tärkeimmät ajopelit, joita ei sovi jättää kokeilematta.

WRC 6

Mainos

Vielä työn alla oleva WRC 6 tuo mukanaan viralliset eSports-rallit, viralliset radat ja autot, sekä täysin uudet graafiset silmäkarkit. Peli julkaistaan 31. lokakuuta PS4:lle, X1:lle ja PC:lle.

F1 2016

Väkevästi tappiota tekeva Codemasters kirii oletettavasti kassatuotoissa uuden F1-pelinsä avulla, joka näkee päivänvalonsa 19. elokuuta PS4:llä, Xbox One:lla ja PC:llä. Peli tuo mukanaan ensimmäistä kertaa kokonaisvaltaisen uramoodin renkaidenlämmittelykierroksineen ja täysin uudet rengasfysiikat.

Driveclub VR

Vaikka PS4:n yksinoikeuspelin, Driveclubin kehittänyt studio vedettiinkin kylmäksi, ei se estä Sonya tekemästä Driveclubiin lisää sisältöä. Driveclub päivittyy virtuaalitodellisuus-ominaisuuden verran vielä tämän vuoden puolella, 13. lokakuuta.

Assetto Corsa

Assetto Corsan muista autopeleistä erottaa realismi ja täydellisyydentavoittelu. Kaikki pelissä olevat radat on laserskannattu. Autot on mallinnettu pienintä yksityiskohtaa myöten ja fysiikat noudattavat oikean maailman lakeja. Assetto Corsa, eli ”kilpa-ajovalmis” on rattipeli, joka saa simulaatiofanit kyyneliin. Parin vuoden takainen peli tekee uuden tulemisensa konsoleille 26. elokuuta.

Forza Horizon 3

Forza Horizon 3 on Xbox One ja Windows 10 -yksinoikeus, joka tekee autopelaamisesta he%vetisti simulaatioita hauskempaa. Reikäpäiset radat ja haasteet vievät urheiluautot ja maasturit Australian kuumille tasangoille, rannoille ja viidakoihin. Peli julkaistaan 27. syyskuuta.

Gran Turismo Sport

Gran Turismo Sport tuo PlayStationin legendaarisen autosimulaatiosarjan vihdoin PS4:lle. Pelin luvataan rullaavan kaikissa olosuhteissa 60 kuvaa sekunnissa ja tulevalla NEO-konsolilla yli 90 kuvaa sekunnissa. Sekuntinopeuksia tarvitaan, sillä peli saa myös VR-tuen. GT Sport näkee päivänvalonsa 15. marraskuuta.

Mainos