Loppuvuodesta julkaistava Assassin’s Creed Shadows näyttäytyy ensimmäisellä trailerillaan

Mainos
Assassin’s Creed Odyssey -pelin luojana tunnettu pelistudio Ubisoft Québec vie pelaajat seuraavaksi 1500-luvun Japaniin Assassin’s Creed Shadows -pelin muodossa.

Se on maa ja aikakausi, jota ovat myös pelisarjan fanit ovat jo vuosia toivoneet.

Pelaajille japanilaistarina näyttäytyy kahden keskushahmon silmin. Näitä ovat Igan provinssista kotoisin oleva ja salamurhaajan alkeita oppiva shinobi Naoe sekä historian legendoista tuttu samuraisoturi Yasuke.

Mainos

Kaksi päähahmoa, kaksi tapaa pelata

Kummallakin pelattavalla hahmolla on toisistaan poikkeavat pelityylit ja omat taitopolkunsa. Lisäksi hahmoilla on omat aseensa ja kykynsä, jotka vaikuttavat toiminnan kulkuun.

Riippumatta siitä luottaako pelaaja enemmän Naoen hiippailu- ja salamurhaajataitoihin vai Yasuken taisteluominaisuuksiin, kummallakin hahmolla on monia eri vaihtoehtoja ja lähestymistapoja eri tehtävien suhteen.

Naoen salamyhkäisiin soluttautumismahdollisuuksiin lukeutuvat esimerkiksi valon, varjojen ja äänen käyttö sekä nopea liikehdintä vihollisten välttämiseksi. Yasuken kohdalla toimii suoraviivaisempi lähestyminen ja jopa isojen vihollisryhmien nujertaminen on mahdollista vaikuttavien taistelutaitojen ja varusteiden ansiosta.

Valtava pelialue ja dynaaminen sää

Pelin iso ja avoin pelimaailma on täynnä upeita ja kiinnostavia paikkoja koluttavaksi. Lisäksi tapahtumaympäristöjen tunnelma vaihtuu sään ja vuodenaikojen mukaan tehden pelimaailmasta elävän ja elähdyttävän kokemuksen.

Japania täplittävät vaikuttavat linnat, rauhoittavat pyhätöt, kauniit maisemat ja erilaiset asutuskeskukset.

Pelimoottorina jatkaa aiemmistakin Assassin’s Creed -peleistä tuttu Anvil, joten täydellistä graafista uudelleenkäynnistystä tuskin päästään näkemään.

Räätälöitävä tukikohta

Näiden lisäksi pelaaja pääsee räätälöimään omaa piilopaikkaansa ja sen miehistöä itselleen sopivalla tavalla. Rakentamalla, koristelemalla ja jäseniä värväämällä pelaaja voi luoda keskuspaikastaan itselleen todellisen kodin.

Pelin sisältöä ja pelattavuutta esittelevä video julkaistaan kesäkuussa.

Assassin’s Creed Shadows julkaistaan 15. marraskuuta 2024 sekä PlayStation 5- ja Xbox Series X/S -pelikonsoleille että Epic Games Store- ja Ubisoft Store -kauppapaikkojen kautta pc-tietokoneille. Lisäksi peli julkaistaan Apple-suorittimia käyttäville Mac-tietokoneille Mac App Store -kauppapaikassa.

Julkaisun ohella peli tulee saataville Ubisoft+ -pelipalveluun 12. marraskuuta 2024 alkaen. Pelin ikäraja on 18 vuotta.

Mainos