Mainos

Järjestimme yhdessä Finnkinon kanssa Terminator Genisys -kilpailun, jonka yhteydessä oli mahdollista kertoa ja perustella, miksi jokin tietty Terminator-elokuvasarjan tuhonkone on pelottavin.

Kommentteja tuli reilusti yli 600 kappaletta, joista poimimme parhaat, kaikkien luettavaksi.

Lukijoiden äänestyksen perusteella listan pelottavin on ylivoimaisesti hörökorvaisen Robert Patrikin vuonna 1991 valkokangasdebyyttinsä nähnyt T-1000, jota tuoreimmassa Terminator Genisys -elokuvassa esittää korealassyntyinen notkeanilkka Byun-hun Lee.

T-1000, "Tämä jäi mieleen lapsuuden painajaisista, elokuvan liian nuorena nähneenä…"
– Oskari Järvenpää

T-1000, "Meid of ligvid alliallioid, faa moor ädväänsd, -Arska"
-Juha-Matti Lepänhaara

T-1000, "T2 sai minut aikoinaan epäilemään omaa, kuumeen takia merkillisesti käyttäytyvää, äitiäni naamioituneeksi tinamieheksi. Ps. Olin 12"
– Petteri Ilo

"T-1000:tta ei pääse pakoon edes viritetyllä kevarilla."
– Jarno Trast

T-1000, "No olihan se ihan jäätävä, kun T2:ssa juoksi Johnin perässä hullunkiilto silmissä. Eikä vaikuttanut niin dorkalta, kuten John sanoi T-800:lle."
– Antti Koski

T-1000, "Kyseinen malli piti allekirjoitaneen painajaisista huolta monta vuotta."
-Toni Uusitalo

T-1000, "Ensimmäistä kertta junnuna VHS-kasetilta tämän nähneenä, meni kyllä yöunet useampaan kertaan kohtauksesta, jossa John Connorin huostaanottoperhe koki kylmät maitopurkin läpi. Kyseinen kohtaus nostattaa sykkeen, vielä tänäkin päivänä."
– Esa Vakkari

Myös muut terminaattorit koettiin pelottaviksi.

Mainos

T-X, "Jos terminaattori näyttää supermallilta, koko ihmiskunta antautuu ilman taistelua. Ainakin miehet.
– Tommi Karra

"Arska tietysti!"
– Jani Kivinen

T800, "Näin ensimmäisen Terminatorin ala-aste aikoina muistaakseni vuonna 1990. Ensimmäinen menneisyyteen lähetetty Terminator oli todella uhkaavan oloinen heppu, jota mikään ei todellakaan tuntunut pysäyttävän. Kun näki Arnoldin sanovan "I'll be back" ja pistävän poliisiaseman paskaksi se todella säväytti."
– Juha Rossi

"T-800, koska se on ainoa "tuhonkone", jonka "kuoleman" aikana itkin elokuvissa. Pelottava siitä syystä, koska se on aivan liian inhimillinen.
– Katja Siltaloppi

T-800, "Kyseinen malli melkein tuhosi aikoinaan pöksyt, kun sen ekan kerran näin. Oli se sen verran pelottava. Ja onhan se ehdoton klassikko ja vintage-symppis."
Petri Lappalainen

T-X, "Sitä vois luulla äidiksi, mutta se onkin terminaattori."
– Kristiina Ranta

T-3000, "No,se on yksinkertasesti hirviä peltiheikki ja kylvää inhoo, kauhua, ja pilaa tapetit ja tunnelman. Siitä näkee painajaisia ja herää aina hiestä märkänänä. Jos tulee vastaan, ei voi muutakun kun rukoilla ja toivoa,että mokoma skeletoori jättää henkiin ja kolistelee kauas pois…"
– Jarmo Ahlgren

Mainos