Mainos

The Bureau – Xcom Declassified -peli vie pelaajat 1950-luvulle, jossa tuttuun Xcom-tapaan ihmiskunta kokee UFO-hyökkäyksen. USA:n tiedustelupalvelun salainen osasto tutkii tapausta, ja joutuukin pian välittömään hengenvaaraan.

Peliä kuljettaa live-action-videot, joiden ohjauksesta vastaa isojen leffojen ja pelien kuten The Last of Usin ja The Lone Rangerin alkutekstien luoja Henry Hobson. Pääosaa esittää Lost-sarjasta parhaiten tunnettu Dominic Monaghan. Luontoäiti pisti kuitenkin kuvauksissa hanttiin, sillä useita kohtauksia häiritsivät luonnonvoimat.

– Olimme kuvaamassa erästä peltokohtausta Santa Barbarassa, kun yhtäkkiä koko kuvausryhmän päälle hyökkäsi järkyttävä määrä lentomuurahaisia. Jouduimme loppujen lopuksi suojautumaan maahan, jossa kohtasi uudet vaarat – kalkkarokäärmeet, ohjaaja Hobson kertoo.

Mainos

Pelto

Monagan oli puolestaan tuolloin tauolla ja välttui hyökkäykseltä.

– Minun kävi heitä kaikkia todella paljon sääliksi, Monagan harmittelee.

FIFTARITUNNELMAA JA KAUHUA

Pelin välivideoihin on onnistuttu luomaan hyvin realistinen 1950-luvun tunnelma, josta on kiittäminen ison budjetin Hollywood-lavastemestareita. Hobson on halunnut tuoda mukaan elementtejä kauhusta, jonka vuoksi mm. pellejä nähdään pitkin peliä.

– Olen suuri kauhun ystävä, jonka vuoksi halusin ehdottomasti lainata ideoita Stephen Kingiltä. Niitä tullaan näkemään pelissä kun sitä vähiten odottaa, Hobson lupailee.

Kaupunki

ENSIMMÄISTÄ KERTAA PELIN TÄHTENÄ

Taru sormusten herrasta -elokuvistakin tuttu Dominic Monaghan on elämänsä ensimmäistä kertaa pelin pääosassa. Mies kertoo sen olevan todella coolia.

– Esitän pelissä etsivää, jolla on poika. On todella mahtavaa esittää isähahmoa, sillä se tuo todella paljon draamaa. Rakastan esittää rooleja, joissa ollaan paineen alla ja tässä on juuri sitä, Monagan selittelee.

Pelin tänään 9. elokuuta julkaistava traileri paljastaa jo, että Monaghanin esittämällä hahmolla ei kaikki mene lopulta nappiin, jonka vuoksi Monaghanin äiti tulee tuskin koskaan peliä pelaamaan.

– Äitini ei pysty katsomaan mitään leffoja joissa kuolen. Siksi hän tuskin tulee tätäkään koskaan näkemään. Äitini ei ole nähnyt ainakaan 80 % tuotannoistani sen takia, Monaghan naureskelee.

The Bureau – Xcom Declassified saapuu Xboxille, PS3:lle ja PC:lle 23. elokuuta.

Teksti: Kristian Eloluoto
Kuvat: 2K

Mainos