Luova tiimi selittää ajatukset Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem -leffan taidetyylistä

Mainos
Teenage Mutant Ninja Turtles palaa valkokankaalle tänä kesänä upouudella elokuvalla, jonka tavoitteena on saada rakastetut sankarit takaisin teini-ikäisten juurilleen.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem on animaatioseikkailu, joka esittää nimihenkilöt enemmän teini-ikäisinä kuin mitä olemme nähneet viimeaikaisissa elokuvissa, ja itse animaatiotyylin on tarkoitus heijastaa tätä suoraan.

Mutant Mayhem -elokuvan käsikirjoittaja-ohjaaja Jeff Rowe puhui hiljattain Varietylle elokuvan animaatiotyylistä, joka muistuttaa Spider-Man: Into the Spider-Verse ja The Mitchells vs. the Machines -elokuvien uraauurtavaa tyyliä, mutta jossa on silti oma tunnelmansa. Rowen mukaan kyse oli teinihengen vangitsemisesta ja siitä, että taide muistuttaisi teinien piirroksia ja doodleja.

Mainos

– Luulen, että taiteellisesti se oli meille reaktio 30 vuotta jatkuneeseen 3D CG -animaatioiden suuntaukseen, jossa pyrittiin fotorealismiin ja hyperrealistiseen valaistukseen ja teksturointiin, sanoi Rowe.

– Sitten muutama vuosi sitten tuli Into the Spider-Verse, joka osoitti, että elokuva voi näyttää konseptitaiteen kaltaiselta ja menestyä sekä kriitikoiden että taloudellisesti. Se avasi paljon ovia, ja mielestäni yritimme ottaa tuon pallon käyttöön Mitchellsissä, ja sitten Turtlesissa yritin tehdä vielä vähemmän kompromisseja. Päätimme, että halusimme elokuvan näyttävän täsmälleen konseptitaiteen kaltaiselta ja että konseptitaiteen pitäisi tuntua selvästi inhimilliseltä eikä tietokoneella tuotetulta. Se tarkoittaa, että se on luonnosmaista, epätäydellistä ja epämuodostunutta ja muistuttaa sitä, miten piirrät lapsena tai teini-ikäisenä, kun intohimosi ja innostuksesi taiteen tekemiseen ei ole himmennetty muodollisella taidekoulutuksella, Rowe kertoo.

Taidetyylin tekeminen piti perustella myös artisteille.

– Se on sellaista piirtämistä, jota teet ennen kuin päässäsi on se ääni, joka sanoo: ”Ei näin, eikun tuo tuosta, eikun tuollainen”. Halusimme suunnitella elokuvan, jossa olisi tuollainen rajoittamaton ilmaisu. Ja sitten oli vain paljon suunnittelua ja sen vakuuttamista monille todella lahjakkaille taiteilijoille siitä, että virheiden tekeminen oli OK ja että ne olivat itse asiassa ominaisuuksia, eivät vikoja, Rowe summasi.

Millainen leffa tulee olemaan?

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem -elokuvan virallinen synopsis lupailee seuraavaa:

Vuosien ajan kilpikonnaveljekset ovat eläneet suojassa ihmisten maailmalta, mutta nyt he ovat päättäneet valloittaa newyorkilaisten sydämet sankarillisten tekojensa kautta ja tulla hyväksytyiksi tavallisina teini-ikäisinä. Uuden ystävänsä April O’Neilin avustuksella he taistelevat salaperäistä rikollisjärjestöä vastaan, mutta pian he joutuvat kaikkien aikojen koetukseen, kun mutanttien armeija vapautetaan heidän kimppuunsa.

Leffa saa ensi-iltansa 11. elokuuta.

Mainos