Mainos
Oletko koskaan miettinyt, miltä ihmisliha maistuu? Helsinkiläisille aukeaa tilaisuus maistaa astetta erikoisempaa burgeria, kun huippukokki Tom Wolfe saapuu Suomeen tarjoilemaan  ihmislihan makua imitoivia gourmet-burgereita.

Lontoolainen gourmet-kokki Tom Wolfe on kokannut lukuisille maailmanluokan tähdille, kuten laulaja Jennifer Lopezille ja Madonnalle. Hän on tunnettu ruokataiteilijana ja Four Seasons -hotelliketjun pääkokkina. Ihmislihaburgereita tarjoileva Pop up -ravintola on osa The Walking Dead -sarjan 9. kauden lanseeraustilaisuutta. Tilaisuudessa  halutaan antaa mahdollisuus astua sisään sarjan maailmaan.

Ihmislihaburgerin reseptiä kehittäessään Wolfe perehtyi ihmislihaa syöneiden henkilöiden kuvauksiin siitä, miltä ihmisen liha maistuu. Yksi näistä oli amerikkalaisen toimittaja ja kirjailija William Seabrookin vuonna 1931 kirjoittama kuvaus ihmislihan syönnistä, joka löytyy hänen kirjastaan Jungle Ways. Seabrookin mukaan raaka ihmisliha muistutti naudanlihaa, mutta oli aavistuksen vaaleampaa ja sisälsi vaaleankeltaista rasvaa. Paistettuna ihmisliha muuttui harmahtavaksi, kuten lammas tai vasikka ja tuoksui kypsältä naudanlihalta. Makua Seabrook kuvaili “hyvin paistetun vasikan kaltaiseksi”.

Mainos

Kannibalismitapauksia sisältyy myös Suomen lähihistoriaan

Jatkosodassa suomalaissotilaiden kerrotaan löytäneen vihollissotilaan ruumiin jäänteet tämän taistelutovereiden sorruttua ihmissyöntiin.  Suomalaispartio yllätti miehet, kun nämä olivat keittämässä epäonnisen sotilaan lihaa. Toinen miehistä oli suomalainen kommunisti, joka kehui lihan maistuneen erityisen hyvältä.*

The Walking Dead -fanien tai muiden uteliaiden kulinaristien ei onneksi tarvitse mennä näin pitkälle, sillä tabun ja maailman rakastetuimman roskaruuan yhdistäviä, ihmislihan makuisia burgereita pääsee maistelemaan ilmaiseksi Helsingin Narinkkatorilla itsensä Wolfen tarjoilemina.

Pop up -ravintola tarjoilee ilmaiseksi ihmislihaburgereita  Narinkkatorilla 4. lokakuuta klo 11.30–14.30. Burgereita tarjoillaan niin kauan kuin niitä riittää.

The Walking Dead – kausi 9, jakso 1. – Kuva: Jackson Lee Davis/AMC

The Walking Dead -sarjan 9. kausi starttaa Fox-kanavalla 8. lokakuuta klo 22.00. Alkavalla kaudella Rick Grimes johtaa sivilisaationsa jälleenrakentamista viimeisestä sodasta selviytyneiden kanssa, mutta mikään ei valmista heitä tuleviin vastoinkäymisiin. Lisätietoa sarjasta.

Mainos
Edellinen artikkeliMega Man 11 -arvostelu – Hieno paluu pelisarjan juurille
Seuraava artikkeliMissasitko Spider-Man-pelistä GTA 4 -easter eggin? Tällainen se on