Mainos
Italialaisveljekset Mario ja Luigi lähtevät jälleen kerran auttamaan prinsessaa. Tällä kertaa Peachin ääni on viety ja tarvitaan veljeksien saumatonta yhteistyötä sen palauttamiseksi.

Sienivaltakunassa kaikki hyvin. Kunnes naapurivaltakunnan vierailijat saapuvat ja vievät prinsessa Peachiltä hänen heleän äänensä, ja jättävät tilalle räjähtävää lyriikkaa. Bowserkaan ei halua kidnapata prinsessaa, sillä hänen äänensä tuhoaisi Bowserin linnan. Letkeää vapaapäivää viettävät Mario ja Luigi hälyytetään linnaan, jossa Bowser oma lehmä ojassaan päättää auttaa veljeksiä palauttamaan Prinsessa Peachin äänen.

Mainos

Toinen mahdollisuus

Mario & Luigi Superstar Saga ilmestyi alunperin Game Boy Advancelle vuonna 2003. Nyt peli on saanut hieman uutta pintaa ja lisukkeeksi on laitettu Bowser’s Minions -taktinen pelihkö, jonka tarina kulkee Superstar Sagan sivussa.

Alkuperäinen Mario & Luigi Superstar Saga on hauska RGB-genreä mukaileva Mario-seikkailu, jossa vuoropohjaiset taistelut sujuvat rytmikkäästi hyppynappia painellen. Tämä tuo normivuoropohjaisiin taisteluihin ripauksen tosiaikaisuutta ja osallistaa hieman enemmän kuin perus Attack-komennon maaninen naputtelu. Vihollisilla on omat tapansa ilmaista hyökkäyksen tapa ja suunta, joten ruutua on tuijotettava ja tämä onkin ihan mukava lisä.

“veljesten oma pseudoitalia huudahdukset saavat hymyn kasvoille”

Grafiikat eivät järin isoa parannusta ole kokeneet, ja uudistuksessa osa alkuperäisen pikseligrafiikan viehättävyydestä on kadonnut. Uuden version grafiikka on silti ihan silmille miellyttävää, ja jostain syystä tähän ei ole 3D-tukea laitettu.

Kosketusnäyttö toimii hyvin menuvalikkohommissa. Musiikki toimii edelleen ja huumorilla kyllästetyt repliikit, sekä veljesten oma pseudoitalia huudahdukset saavat hymyn kasvoille.

Superstar Saga toimii edelleen ja onkin ihan kannattava kokemus. Marion ja Luigin uusimpien käsikonsoli-RGB-seikkailuiden kaikkia hienouksia ei ole mukana, mutta ihan riittävästi tässäkin riittää toimintaa ja viihdettä.

Bowser’s Minions ei naurata

Paketin heikoin osa onkin Bowser’s Minions. Tätä lisuketta pääsee pelaamaan vasta kun perusseikkailua on pelannut tarpeeksi pitkälle.

Bowser’s Minions pelin avaamisen jälkeen pelaaja voi vaihdella pelien kesken koska vain. Tarinassa yksinäinen Goomba lähtee etsimään muita sekä eritoten kadonnutta Bowseria, kooten armeijaa siinä samalla. Jokaisella mukaan saadulla armeijan jäsenellä on ominaisuus kolmesta eri tyypistä: Melee, ranged tai flying. Nämä kolme ominaisuutta sitten toimivat vihollisunitteja vastaan perinteisellä kivi-paperi-sakset tyyppisellä muodostelmalla, siitä, mikä on vahva ja mikä heikko mitäkin vastaan.

Matsit tässä semitaktisessa pelissä muodostuvat siitä, että ensin valitaan toivon mukaan sopivat tiimin jäsenet, sitten voi hieman boostata ja lopulta tiimi lähetetään vihollisia vastaan. Lopulta matsit ovat lähinnä sen katselemista kun vastakkaiset puolet nuijivat toisiaan. Pidemmän päälle melko puuduttavaksi käyvä lisuke sisältää ihan oivaa tarinalisää, mutta itse pelaaminen käy tylsäksi jonkun ajan päästä. Mieluummin keskittyy Superstar Sagaan.

Viiksiveljesten käsikonsoli-roolipeliseikkailuista pitävälle ja muutenkin Mariomaailmaa tunteville tämä paketti on oiva lisä kokoelmaan, varsinkin jos ei ole pelannut aiempaa versiota. Bowserin minionit ovat kuriositeettina ihan ok, mutta itsenäiseksi rämistelyksi siitä ei juuri ole.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Mario & Luigi Superstar Saga + Bowser's Minions
78 %
Edellinen artikkeliX-Plane 11 -arvostelu – Realistisin lentosimulaattori kaunistui ja omaa nyt natiivin VR-tuen
Seuraava artikkeliFar Cry 5:n voi läpäistä 10 minuutissa – näin se tapahtuu
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
mario-luigi-superstar-saga-bowsers-minions-arvostelu-3ds-kaksi-yhden-hinnallaMario veljesten käsikonsolirpgseikkailuista pitävälle ja muutenkin Mariomaailmaa tunteville tämä paketti on oiva lisä kokoelmaan, varsinkin jos ei ole pelannut aiempaa versiota. Bowserin minionit kuriositeettina ihan ok, mutta itsenäiseksi rämistelyksi siitä ei juuri ole.