Mainos
Maailmankuulu putkimies vaihtaa haalarit shortseihin ja t-paitaan, ja lähtee läiskimään mailalla palloa. Lähes koko pääkaarti on koolla kun erikoisilla kentillä otetaan sienimaailman tennismestaruudessa mittaa.

Mario ajautuu tennismatsin kautta seikkailuun, kun muinainen paha uhkaa sienimaailman menoa. Tällä kertaa Bowser ei oletetusti ole pääpahis, mutta kentällä hänestäkin saa ottaa mittaa.

Mainos

Ei mikään helpoin peli omaksua

Mario Tennis Aces on switchille ilmestynyt uusin Mario Tennis -sarjan tulokas. Mukana on kattava kaarti eritasoisia ja eri tyyleissä pelaavia hahmoja Mario-peleistä, joten oma suosikkikin löytyy varmasti.

Siinä missä Mario Kart -pelit ovat melko helppo ottaa haltuun, saa yllättäin Mario Tenniksessä harrastaa jopa hieman kenttien grindausta. Seikkalumoodissa kun ei pääse etenemään ilman voittoa eivätkä kontrollit ole aloittelevalle pelaajalle kovin helppoja. Jo parin kentän jälkeen saattaa nousta pieni este matkalle, kun on tarkoitus tähdätä oikeaan kohtaan kentällä tulittavia piranha plantseja. Seikkailumoodin pelaaminen on kuitenkin paras tapa aloittaa Mario Tennis Aces, sillä tätä pelaamalla oppii pelin erikoisuuksia ja kenttien veemäisyyksiä.

Petollisen yksinkertaisilta vaikuttavat ohjaukset sisältävät kuitenkin melko diipin pelimekaniikan ja online pelejä varten saakin tahkota peruspeliä aika huolella. Kentät pistävät pallon kululle hanttiin. Esimerkiksi laivakentän keskellä on masto ja huonolla lyönnillä pallo käyttäytyy arvaamattomasti. Hyvällä lyönnillä taas keskellä olevaa mastoa voi käyttää hyödyksi.

Peruslyöntejä on muutama kappale; normaali-, matala- ja roikkulyönti. Näitä voi myös ohjata kierteellä oikeaan suuntaan ja täten jallittaa vastustajaa. Kentälle ilmestyy myös tähtiä, joiden päällä lyömällä saa aikaan voimakkaampia lyöntejä tai saa aikaiseksi erikoishyökkäyksen. Kaikki lyönnit on mahdollista torjua, ja jos ei torju, kärsii maila vahinkoa.

Hauskaa yksin ja verkossa

Mario Tennis Aces on ihan hubaa sohvakalistellessa eri pelimoodein, tai hypätessä online-tournamentteihin. Seikkailuversio vaatii pelaajalta hermoja sillä kentät kasvavat nopeasti vaikeustasossa. Seikkalumoodissa saa uusia mailoja avukseen, ja näillä on erilaisia toimintatapoja. Harmillista että mailat rajoittuvat ainakin toistaiseksi vain seikkailumoodin kahinoihin.

Mario Tennis Aces on hauska, mutta mekaniikoiltaan yllättävän haastava,  arcademeininkiä muistuttava sienimaailman tennispeli. Hahmoissa löytyy erilaista meininkiä, mutta peruspeli on silti hyvä ottaa mariolla ensin haltuun.

Peli vaatii suhteellisen pitkällisen panostuksen, jotta tässä överitenniksessä pääsee sinuiksi. Kevyempää Mario spinoff-toimintaa varten kannattaa mieluummin suunnata vaikka Mario Kartin puolelle, mutta jos tähän Mario Tennis Acesiin jaksaa panostaa, saa palkinnoksi oivaa haastetta ja onnistumiset tulevat maistumaan niin hyvältä.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Mario Tennis Aces
79 %
Edellinen artikkeliRespawn.fi testaa: Tällainen on Ghost Recon Wildlandsin Rainbow Six Siege -tehtävä
Seuraava artikkeliOctopath Traveler -arvostelu – Tässä on 100/100-JRPG
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
mario-tennis-aces-arvosteluMario Tennis Aces on hauska, mutta mekaniikoiltaan yllättävän haastava,  arcademeininkiä muistuttava sienimaailman tennispeli. Hahmoissa löytyy erilaista meininkiä, mutta peruspeli on silti hyvä ottaa mariolla ensin haltuun. Peli vaatii suhteellisen pitkällisen panostuksen, jotta tässä överitenniksessä pääsee sinuiksi. Kevyempää Mario spinoff-toimintaa varten kannattaa mieluummin suunnata vaikka Mario Kartin puolelle, mutta jos tähän Mario Tennis Acesiin jaksaa panostaa, saa palkinnoksi oivaa haastetta ja onnistumiset tulevat maistumaan niin hyvältä.