Mainos

Marvelin ja Capcomin hahmot heristelevät jälleen nyrkkiään turpakäräjillä. Mutta minne katosivat tutut hahmot?

Capcomin Mega Man X -maailman Sigma ja Ultron heittävät hynttyyt yhteen ja antastavat muutaman ikuisuuskiven itselleen. Itseään Ultron Sigmaksi tituleeraava kombinaatio laittaa Cacpomin ja Marvelin maailmat blenderiin ja meinaavat tuhota kaiken orgaanisen maailmoista. Sehän nyt ei käy päinsä, joten sankarit heristävät nyrkkiään. Homma ei ota tuulta alleen ja pian huonojen päätösten johdosta sankarit heristelevät nyrkkiään myös toisilleen.

Mainos

Marvel vs Capcom: Infinite tuo jälleen molempien maailmojen sankareita ottamaan mittaa toisistaan. Pelimekaniikkaa on helpotettu mm. auto-combon kera, joka helpottanee uusien tulokkaiden pääsyä sisälle mättöareenalle. Mukana ovat myös ikuisuuskivet, joiden avulla hahmot saavat ylimääräisiä iskutapoja. Kadonneet aiemmista ovat 3v3 matsit, 2v2:n korvatessa muodon, sekä assist-hyökkäykset. Tässä versiossa hahmoa voi vaihtaa lähes lennosta, joka antaa mahdollisuuksia erilaisten combojen ketjutukseen.

Paperilla homma näyttää ihan hyvältä, mutta MvC on jotenkin todella tylsä. Ikuisuuskivien lisäominaisuudet tuntuvat olevan loppupeleissä melko samanlaisia, eivätkä täysin eri maailmoista. Päästäkseen käyttämään kivien ”megaiskuja” on kerättävä ensin mittari täyteen käyttämällä perusiskuja. Pelissä siis kaksi mittaria, joista toinen on normi-iskuilla kerättävä isompi hyökkäys. Nämä kumpaisetkin isommat pläjäykset on äkkiä nähty, ja niiden käyttökelpoisuus vaihtelee kovastikin kivien ja hahmojen mukaan.

Grafiikan puolesta PS4 version hahmot näyttävät kovasti edellisen sukupolven hahmoilta ja osin jopa rumilta sellaisilta. Capcom on hieman päivitysten mukana parannellut hahmoja, joten odotettavissa melko iso latailupaketti, ennen kuin peli on siedettävässä muodossa.

Kentät ovat Marvel- ja Capcom-maailmojen hybridejä, joten faneja tämä miellyttänee. Marvelin hahmoista mukana ei ole enää muita kuin MCU:hun kuuluvat ja Marvelin lisenssiomistuksessa olevat, joten hei hei Wolverine. Peli tuntuukin olevan jonkinlainen MCU-mainos. Spider-Man sentään pääsi mukaan, luultavasti Marvelin ja Sonyn diilin pohjalta.

”Paperilla homma näyttää ihan hyvältä, mutta peli on todella tylsä”

Musiikillisesti peli tarjoilee Cacpomin peleistä tuttujen biisien uudelleen värittelyitä ja yllättävän paljon MCU-leffojen musalta kuulostavia lurituksia. Lisäksi ääninäyttelijät tekevät melko mainioita imitaatioita MCU-leffojen näyttelijöiden äänistä (miinus Doctor Strange).

Pelin tarinamoodi on kohtalaisen hyvin rakennettu, ja stoori jaksaa kantaa loppuun asti. Itse mätkiminen ei vaan oikein jaksa innostaa ja meininki alkaa pian toistaa itseään. Ehkä ensimmäisenä kokemuksena MvC-pelistä tämä voisi mennä, mutta veikkaan fanien tulevan pettymään.

 

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Marvel vs Capcom: Infinite
64 %
Edellinen artikkeliResident Evil: Revelations -arvostelu – järkyttävä käsikonsoliporttaus isoille konsoleille
Seuraava artikkeliSaturday Night Live teki parodian SE:stä – Kate McKinnon on pelottavampi kuin Pennywise
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.