Mainos
Lunnasohjelmaryhmä, joka väitti hakkeroineensa Insomniac Gamesin PlayStationin, on nyt julkaissut valtavan määrän varastettuja tiedostoja.

Viime viikolla lunnasohjelmaryhmä Rhysida uhkasi vapauttaa arkaluontoisia tietoja yrityksestä, sen työntekijöistä ja tulevista peleistä, jos sille ei maksettaisi tiedoista.

Sen jälkeen se julkaisi verkossa tietoja, jotka näyttivät vahvistavan sen väitteen, että se oli onnistunut hakkeroimaan Sonyn omistaman studion, mukaan lukien kuvakaappauksen Insomniacin tulevasta Wolverine-pelistä.

Mainos

Ryhmä uhkasi sitten julkaista varastetut tiedot seitsemän päivän kuluessa, mutta tarjosi niitä ensin huutokaupattavaksi 50 bitcoinin (noin 2 miljoonan dollarin) lähtöhintaan.

Cyber Dailyn mukaan Rhysida on nyt toteuttanut uhkauksensa ja julkaissut darknet-sivustollaan yli 1,3 miljoonaa tiedostoa, joiden yhteistilavuus on 1,67 teratavua.

Noin 98 prosenttia varastetuista tiedoista on tiettävästi julkaistu, ja Rhysida toteaa, että ”ei myytyjä tietoja ladattiin”, mikä viittaa siihen, että loput kaksi prosenttia on saatettu myydä jollekin.

Sosiaalisen median käyttäjät ovat jo alkaneet ladata ja seuloa tiedostoja, jotka näyttävät sisältävän ennennäkemättömän määrän tietoa ja resursseja Insomniacin tulevista projekteista, mukaan lukien tuleva Wolverine-peli, Marvelin kanssa tehty julkaisusopimus, joka lupaa tulevia pelejä, sekä sisäisiä HR-asiakirjoja, budjetteja ja muuta.

Varastetuissa asiakirjoissa on myös tietoja julkistamattomista peleistä, jotka ulottuvat jopa kymmenen vuoden päähän.

Rhysidan alkuperäinen uhkaus viime viikolla näytti sisältävän todisteita siitä, että se oli hankkinut haltuunsa työntekijöiden passiskannauksia, Hämähäkkimies-ääninäyttelijä Juri Lowenthaliin liittyvän henkilökohtaisen asiakirjan, sisäisiä sähköposteja ja luottamuksellisia asiakirjoja.

Vielä ei ole selvää, kuinka paljon näitä luottamuksellisia tietoja on sisällytetty hakkerointiin, eikä ole selvää, oliko jokin niistä osa, joka on mahdollisesti myyty eteenpäin toiselle osapuolelle.

Mainos