Mainos

Turussa syyslomaviikolla, 19.–21. lokakuuta järjestettävä Grail Quest -pelifestari haastaa sekä Helsingin Assemblyt, että GameXpo-pelimessut. Tapahtuma on pyrkii olemaan täysin omanlaisensa kokemus.

Grail Quest on tapahtuma Turun Gatorade Centerillä, jossa ratkotaan kuuden lajin elektronisen urheilun Suomen mestaruudet; Dota 2:n, FIFA:n, Tekken 7:n, NHL 18:n, tanssipelien sekä League of Legendsin. Jokaisessa turnauksessa on 1 200 euron suuruinen voittopotti, paitsi Dota 2:ssa ja LoL:ssa, jossa voittopotti on peräti 4 000 euroa.

Konseptina pelifestarit

Vaikka Grail Quest on iso tapahtuma ja se haastaa Helsingin suuret ja perinteiset pelitapahtumat, on ero silti merkittävä.

Mainos

– Suurin ero kenties onkin siinä, että Assyt keskittyvät puhtaasti konepaikallisen kokemukseen ja tuovat demoskeneä esille. Me suuntaamme taas turnauspeleihin, elämyksiin ja kaikien kävijöiden viihtymiseen. Konseptina onkin pelaamisen juhla, ikäänkuin pelifestarit. Tapahtuman pääyhteistyökumppanina on Turun kaupunki, heillekin on tärkeää pyrkimyksemme tarjota koko perheelle jotain tekemistä muuten haastavalla syyslomaviikolla, von Schöneman tarkentaa.

Tapahtuman taustalta löytyy 8 kokenutta LAN-konkaria, yhdistyksiä, kaupallisia tukijoita ja Turun kaupunki, sekä joukko vapaaehtoisia.

– Tapahtuman nimi tulee jonkun erittäin halutun asian voimallisesta tavoittelulsta. Menemättä liian syvälle nörttiyden syövereihin niin Grailin kaikki ydintyypit ovat figupelaajia ja ollaan keskenään vitsailtu paljon Warhammer-aiheisilla jutuilla. Bretonniasta ammennettu tätä Graali ja ritarit -inspiraatiota, Grail Questin markkinointipäällikkö Niklas von Schöneman avaa.

Lauantaina suurin päivä

Torstaista 19. lokakuuta lauantaihin 21. lokakuuta asti käynnissä olevaan tapahtumaan pääsee myös vain piipahtamaan. Tällöin lauantai on se päivä, joka kannattaa varata kalenterista.

– Lauantai on luonnollisesti SM-kisoja ajatellen suurin päivä kolmen finaalin myötä, mutta tämä riippuu paljon katsojasta, fanittamasi peli määrää pitkälti sen koska tulet paikalle. Torstaina tanssitaan ja perjantaina tapellaan nyrkein sekä potkitaan palloa. Jos taas pelimusa on sun juttu, niin torstain avajaiskonsertin vetävä, harvinaistaherkkua oleva, Quinstonitus on pakollinen, von Schöneman summaa.

Viikonlopuna festareilta voi bongata myös Jimm’s PC-Storen Tubesta tutun Keijo’s Theoryn.

Lippuja tapahtumaan saa täältä.

Mainos