Mainos
Avatar on kaikkien aikojen suurin elokuva lipputulohistoriassa. Sen jatko-osa Avatar: Veden tie on yksi kaikkien aikojen neljästä eniten tuottaneesta elokuvasta.

Avatar-elokuvasarjan kaltaista taattua rahakonetta ei ole, mistä näyttelijä Matt Damonia muistutetaan koko ajan. Damon kieltäytyi ensimmäisen Avatarin pääroolista aikatauluristiriidan vuoksi. Se tarkoitti myös sitä, että hän kieltäytyi mahdollisuudesta työskennellä ohjaaja James Cameronin kanssa ja sanoi ei yhdelle historian suurimmista näyttelijäpalkkioista.

Jos Damon olisi ottanut vastaan Jake Sullyn roolin ensimmäisessä Avatarissa – hahmon, jota lopulta esitti Sam Worthington – hän olisi saanut 10 prosenttia elokuvan lipputuloista. Avatarin menestys huomioon ottaen hän olisi tienannut noin 250 miljoonaa dollaria.

Mainos

Chris Wallacelle puhuessaan Damon kertoi kieltäytyneensä roolista ja totesi, ettei ollut mitään keinoa saada sitä toimimaan vahingoittamatta Jason Bournea tekevää tiimiä.

– Olen varma, että se on eniten rahaa, josta näyttelijä on koskaan kieltäytynyt, Damon sanoi.

– Minulla oli sopimus. Olin keskellä Bourne-elokuvan kuvauksia ja tiesin, että tarvitsisimme vielä töitä lopussa ja minun piti saada se rooli maaliin asti. Minun olisi pitänyt lähteä elokuvasta tavallaan etuajassa ja jättää heidät hieman pulaan, enkä halunnut tehdä sitä. Halusin epätoivoisesti työskennellä Cameronin kanssa.

Damon jatkoi kertomalla tarinaa Avatar-kamppailun jakamisesta ystävänsä John Krasinskin kanssa, kun he kirjoittivat yhdessä Promised Land -elokuvaa.

– Kerroin John Krasinskille, että kirjoitimme kauan sitten tätä pientä elokuvaa nimeltä Promised Land, ja olimme keittiössäni, ja oli lauantaiaamu, ja olimme tauolla, ja kerroin hänelle Avatarista, ja hän heittäytyi tuolilta, Damon sanoi.

– Hän alkoi kävellä ympäri keittiötä. Hän sanoi: ’Mikään elämässäsi ei olisi tänään erilaista, jos olisit tehnyt tuon elokuvan, paitsi että sinä ja minä kävisimme tätä keskustelua avaruudessa.

Viime vuonna, ennen Avatar: The Way of Waterin ensi-iltaa, Damonin kommentit elokuvan väliin jäämisestä tuotiin Cameronin haastattelussa esille.

Cameron sanoi vitsaillen, että Damonin pitäisi ”päästä yli siitä”, koska hän on jo ”yksi maailman suurimmista elokuvatähdistä”.

Cameron toki sanoi myös, että hän haluaisi saada Damonille roolin jossakin Avatarin jatko-osassa jossain vaiheessa, vaikka vain cameona.

Mainos