Mainos

Lokakuussa maksullisen PS Plus -palvelun jäsenet pääsevät nauttimaan mestarillisesta hiiviskelystä Metar Gear Solid V: The Phantom Painin tahdissa sekä sukeltamaan kauhujensa pariin The Amnesia Collectionin kanssa. Näiden lisäksi koneet urheilukentille tuova VR-peli RIGS Mechanized Combat League sekä sosiaalinen ilottelu That’s You! jatkavat syksyn bonuspeleinä.

Ensimmäinen lokakuun PS Plus -peleistä on kriitikoiden ylistämä Metar Gear Solid V: The Phantom Pain, jonka on luonut pelilegenda Hideo Kojima. Kyseessä on vuonna 1987 alkaneen saagan viimeisin osa. The Phantom Painissa pelaaja astuu Snaken saappaisiin – eliittipalkkasotilaan, joka hautoo kostoa heille, jotka vuosia aiemmin yrittivät tappaa hänet.

Pelaajan tehtävänä on soluttautua vihollistukikohtiin, mikä on mahdollista lukemattomin eri tavoin ­– myös japanilaishuumorin värittämillä hassummilla tekniikoilla. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain on yksi kaikkien aikojen ylistetyimpiä PlayStation 4 -pelejä. Esimerkiksi sen Metacritic-arvosana on 93 pistettä.

Mainos

Riittääkö kantti yhteen kaikkien aikojen karmivimmista peleistä?

Toinen tämän kuukauden suosikkipeleistä on The Amnesia Collection, joka on kauhupeleihin erikoistuneen Frictional Games -studion käsialaa. Kokoelmaan kuuluu kaksi peliä Amnesia: The Dark Descent ja Amnesia: A Machine for Pigs sekä lisäosa Amnesia: Justine. Pelisarjan ensimmäinen osa The Dark Descent ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 2010 ja sitä pidetään yhtenä kaikkien aikojen pelottavimmista peleistä.

Itse pelissä pelaaja pääsee ratkomaan arvoituksia ja keräämään tarinaa edistäviä vihjeitä. Kaikki muu on kuitenkin toissijaista sen rinnalla, miltä peli tuntuu. Tunnelma tihkuu kauhua, ja pelaajalla on epämukava olo noin 99 prosenttia ajasta. Pelissä ei myöskään ole aseita, joten kauhuja vastaan ei voi taistella räiskien, vaan ainoa selviytymiskeino on pakeneminen.

Syksyn bonuspelit: PSVR:n RIGS ja PlayLinkin That’s You!

Metal Gear Solid: The Phantom Painin ja The Amnesia Colletionin lisäksi ladattavissa ovat PlayLinkin That’s You! sekä VR-peli RIGS: Mechanized Combat League. Lokakuun 26. päivään asti ladattavissa oleva That’s You! on ensimmäinen PlayLinkin sosiaalisista peleistä. Pelin avulla kaveriporukat ja perheet pääsevät vihdoin tekemään välit selviksi. Kuka on huonoin kuski? Enkä kuka pukeutuu tyylikkäimmin ja kuka on surkein kokki? RIGS: Mechanized Combat League yhdistää eri urheilulajien elementtejä ja tuo taistelukoneet kilpa-areenoille. Peli on PS Plus -jäsenten ladattavissa ilmaiseksi koko lokakuun ajan.

Edellinen artikkeliMicrosoft oli tekemässä Xbox-kelloa – tällainen se olisi ollut
Seuraava artikkeliEddie Murphy -komedia Prinssille morsian saa jatkoa