Mainos
Logitechin Mevo Start tarjoaa kevyen monikameratuotantosetin ammattimaisempiin striimauksiin, podcasteihin ja vaikka pelisessioihin, joissa samassa huoneessa striimataan useamman pelaajan toimesta.

Mevo Start on verkkokamera, joka on tarkoitettu ns. monikameratuotantoihin livesessioissa. Kyseessä ei suinkaan ole EVS:llä operoitavat kolmikennoiset 4K-studiokamerat, vaan ihan tavalliset, mutta parempilaatuiset verkkokamerat, joita Zoom- ja Teams-kokouksissakin on bruukattu käyttää.

Erityistä Mevossa on se, että nämä langattomat kamerat saadaan linkitettyä toisiinsa sovelluksen kanssa, joko tietokoneella tai vaikka tabletilla. Yhden kameran akku kestää kuutisen tuntia ja pitää sisällään ei yhden, vaan kolme mikrofonia.

Mainos

Tässä arviossa hypistellään Mevo Start 3-Pack -pakettia, joka sisältää kolme Mevo Start -kameraa, kaksi tavanomaista kameranjalkaa ja kolmannen kaikkiin ilmansuuntiin sojottavan pöytäjalan.

Muotoilu

Muotoilultaan kamera on pyöreälinjainen suorakaide. Sen pinta on mattamustainen ja kumimaisen tuntuinen. Se kerää heti pölyn ja sormen liat itseensä ja on likainen heti ensikosketuksen jälkeen. Kamera kuitenkin huokuu laatua, vaikka näyttääkin ihan tavalliselta verkkokameralta.

Sama laaduntuntu pätee jalustoihin. Aivan tavalliset Mevo-jalustat ovat enemmänkin ammattiluokan jalkoja, kuin muovisia parinkympin kuluttajakeppejä. Säätömahdollisuuksia riittää pelkkään nostoon ja kallistukseen, mutta jalat ovat tukevat ja jämäkät.

Se aikaisemmin mainittu erikoisjalka Mevo Start Table Stand -pöytäjalka vasta pätevä onkin. Kyseinen jalka taipuu osuvasti melkein mihin suuntaan vain.

Pöytäjalka on kätevä silloin kun tehdään podcastia ja sekä puhujat että kamerat ovat yhden pöydän äärellä. Tällöin toki pöytäjalkojakin tarvitaan kolme.

Tekninen laatu ja kuvanlaatu

Mevo Start -kamerat eivät ole edullisimmasta päästä. Yhden kameran hinta on noin 450 euroa. Kyllä! Perkeleesti enemmän kuin tavalliset verkkokamerat, mutta eron huomaa jo kameran 232 gramman painossakin.

Teknisiltä tiedoiltaan Mevo Start näyttää tältä:

 • 1080p HEVC tai H.264 pakattu video
 • Linssin kuvakulma: 83,7°
 • Audio: 3 mikrofonia
 • Mikrofoniliitäntä: 3,5 mm liitin, USB-C-audio,
 • Langattomat liitännät: 802.11ac MIMO Wi-Fi
 • Akun lataus USB Type-C -kaapelilla
 • Akunkesto: 6 h
 • Muistikorttipaikka: Micro SD (HC/XC)
 • 1/4″ jalustakierre
 • Mitat: 8,7 x 3,4 x 7,5 cm
 • Paino: 232 g

Miten tätä ajetaan?

Yksinkertaisuudessaan kamerat vain kytketään tietokoneeseen tai tablettiin, käynnistetään softa ja aletaan tekemään. Mitään tämän enempää ei tarvitse tehdä. Ja siitä korkea hintalappukin koostuu – käytön helppoudesta ja tallentamisen laadusta.

iPad-sovelluksessa valitaan kamerat, joita käytetään ja painetaan linjat päälle.

Kannattaako ostaa?

Mevo Start -setti on pätevä hankinta silloin, jos tuotetaan yli yhden ihmisen voimin podcasteja, joissa jokaiseen puhujaan halutaan leikata kuva kun tämä on äänessä. Tai silloin kun pidetään työyhteisölle videokonferenssia, jossa on vieraita mukana.

Tällaisessa tapauksessa Mevo Start on aivan omiaan, etenkin kun homma on langatonta eikä tarvitse edes tietokonetta. Pelkkä iPad riittää monikameraliveen tai -tallenteeseen.

Korkeasta hinnasta kuitenkin ropisee miinusta.

Mihinkään tavanomaiseen pelistriimaamiseen Mevo Startia ei kannata hommata, sillä näihin on olemassa parempia vaihtoehtoja, kuten vaikka Elgato Facecam, jossa on manuaaliset kuvasäädöt ja hintaakin vain 160 euroa.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Mevo Start 3-Pack
Edellinen artikkeliSonyn lisenssin alla hilluva supersankari päätyy vihdoin Disney+-valikoimiin
Seuraava artikkeliPlayStation-teknologia laajenee isosti PC:lle – mitä on luvassa?
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
mevo-start-arvosteluMevo Start toimii yksinkin, mutta on parhaimmillaan monikameratyökalu. Se on pätevä hankinta silloin, jos tuotetaan yli yhden ihmisen voimin podcasteja, joissa jokaiseen puhujaan halutaan leikata kun tämä on äänessä. Tai silloin kun pidetään työyhteisölle videokonferenssia, jossa on vieraita mukana. Korkeasta hinnasta kuitenkin ropisee miinusta.