Mainos
Microsoft on paljastanut poistaneensa ennakoivasti jopa 4,78 miljoonaa Xbox-käyttäjätiliä vuoden 2022 ensimmäisten kuuden kuukauden aikana.

Tiedot sisältyivät yhtiön ensimmäiseen ”Xbox Transparency Report” -raporttiin, joka julkaistiin maanantaina ja jossa korostetaan alustan haltijan toimia sisällön maltillistamiseksi ja turvallisemman ympäristön luomiseksi pelaajille.

Microsoftin mukaan se teki yhteensä 7,126 miljoonaa täytäntöönpanotoimea tämän vuoden tammikuun 1. päivän ja kesäkuun 30. päivän välisenä aikana.

Mainos

Pelkkiä tilien keskeytyksiä oli 4,5 miljoonaa (63 %) kaikista toimenpiteistä, sisällön poistoja 196 000 (3 %) ja sekä tilien keskeytyksiä että sisällön poistoja 2,43 miljoonaa (34 %).

Toimintaperiaatteittain jaoteltuna Microsoftin mukaan huijaaminen/aitojen tilien käyttäminen aiheutti 4,33 miljoonaa täytäntöönpanotoimenpidettä ennen aikuisten seksuaalista sisältöä (199 000), petoksia (87 000), häirintää tai kiusaamista (54 000), kirosanoja (46 000), tietojenkalastelua (26 000) ja ”muuta” (23 000), johon kuuluvat ”pienemmät volyymit, kuten piratismi, tilien väärentäminen, reaalimaailman huolenaiheet, huumausaineet, mauton sisältö, vihapuhe, roskaposti, mainonta tai tarjouspyynnöt”.

Osa banneista ennakointia, osa kanteluita

Microsoftin mukaan noin kaksi kolmasosaa vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla annetuista täytäntöönpanomääräyksistä oli seurausta ennakoivasta havaitsemisesta. Kolmasosa täytäntöönpanotoimista tehtiin reaktiona pelaajaraportteihin, joita Microsoft sai kuuden kuukauden aikana 33,08 miljoonaa.

Muiden pelaajien negatiivinen viestintä oli 46 prosentin käyttäjäraporttien taustalla ennen pelaajien käyttäytymistä koskevia valituksia (43 prosenttia) ja käyttäjien tuottamaa sisältöä (11 prosenttia).

Microsoftin mukaan pelaajaraporttien kokonaismäärä laski merkittävästi vuoden 2021 toisen vuosipuoliskon 41,83 miljoonasta ja viime vuoden ensimmäisen vuosipuoliskon 52,05 miljoonasta.

Xboxin valitusprosessin avulla pelaajat voivat saada lisätietoja saamistaan pakkokeinoista ja haastaa ne. Vuoden ensimmäisellä puoliskolla valitusten jälkeen tarkistetuista 151 000 tapauksesta vain 6,5 prosenttia täytäntöönpanotoimista kumottiin.

”Tavoitteemme on kertoa teille enemmän niistä monista toimista, joita Xbox-tiimi toteuttaa moderoidakseen alustamme sisältöä ja luodakseen turvallisempia kokemuksia. Koska tämä raportti on olennainen osa kasvuamme, odotamme, että se kehittyy ajan myötä, kun opimme, kehitämme, otamme huomioon palautetta ja teemme parannuksia.

Ennakoivan moderointimme ansiosta, jonka määrä on kasvanut 9-kertaiseksi viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna, pystymme havaitsemaan negatiivisen sisällön ja käyttäytymisen ennen kuin se saavuttaa pelaajat. Jatkamme investointeja ja parannamme tekniikkaamme, jotta pelaajilla olisi turvallisia, positiivisia ja houkuttelevia kokemuksia”, Microsoft tiedottaa.

Mainos