Mainos
Microsoftilla on suuria suunnitelmia cross-platform-pelaamisen suhteen. Yhtiö ilmoitti aikeistaan GDC 2019 -tapahtumassa.

Microsoft on ensitöikseen tuomassa Xbox Live -palvelun Androidiin, iOS:ään sekä Nintendo Switchille, josta se on jo jaellut kehittäjäversioita pelikehittäjille. Microsoft aikoo valloittaa pelimarkkinat sitä kautta, missä Sony on jarrutellut – alustojen välisessä yhteistyöpelaamisessa.

Microsoftin strategia on pelaajien kannalta odotettu ja erittäin tervetullut. Microsoftin visiona olisikin, että PC, Switch ja mobiililaitteet pystyisivät yhteisiin moninpelisessioihin alustasta ja grafiikasta riippumatta.

Mainos

Kuvittele, että pelaat illalla esimerkiksi Call of Dutya verkossa ja jatkat uuden session parissa työpaikan ruokatauolla puhelimellasi tai Switchilläsi, grindaten pisteitä yhdelle ja ainoalle tilillesi. Voit myös pelata omien kavereidesi kanssa vaikka Destinyn raidia, olipa kaverillasi sitten puhelinversio tai Xbox One -versio.

Mikäli Sony jättäytyy pois tästä kelkasta, ei PlayStation 5 -konsolikaan välttämättä pelasta Microsoftin kaavailemaa etumatkaa yhteisöpelaamisen saralla.

Mainos
LÄHDEGames Industry
Edellinen artikkeliVFX Breakdown: Näin Hugh Jackman rakennettiin digitaalisesti Logan-elokuvaan
Seuraava artikkeliJumanji 3 tuo mukanaan tuttuja naamoja 1990-luvulta