Mainos
Microsoft ohitti tällä viikolla Applen ja on nyt markkina-arvoltaan maailman arvokkain yritys.

Perjantaina pörssin päättyessä Microsoftin osakekurssi oli noussut yli 5 prosenttia, jolloin sen markkina-arvo oli 2,89 biljoonaa dollaria, mikä on kaikkien aikojen korkein arvo ja ohitti Applen (2,87 biljoonaa dollaria).

Apple oli ollut maailman arvokkain pörssiyhtiö jo yli vuoden ajan. Microsoft ohitti Applen lyhyesti aiemmin vuosina 2018 ja 2021.

Mainos

Microsoft on nauttinut tänä vuonna osakekurssinsa noususta tekoälyyn liittyvän kiinnostuksen vetämänä. Yhtiö on chatbotin ChatGPT:n luoneen OpenAI:n suurin tukija.

Vertailun vuoksi Apple kokee tällä hetkellä iPhonen kysynnän vähenevän erityisesti Kiinassa, jossa talous on toipunut hitaasti pandemiasta ja jossa Huawein kilpailu on lisääntynyt.

– Oli väistämätöntä, että Microsoft ohittaa Applen, koska Microsoft kasvaa nopeammin ja hyötyy enemmän generatiivisesta tekoälyvallankumouksesta, analyytikko D.A. Davidson sanoi Reutersille.

Apple ja Microsoft ovat olleet kilpailijoita 1980-luvulta lähtien kotitietokoneiden alalla. Apple ohitti lopulta Microsoftin markkina-arvossa mitattuna iPhone-tietokoneen lanseerauksen jälkeen 2000-luvulla.

Epic Gamesin pomo Tim Sweeney kirjoitti uutista kommentoidessaan: ”Onnittelut Microsoftille hyvin ansaitusta kunniasta. Bill Gatesista Steve Ballmeriin ja Satya Nadellaan, heillä on 50 vuoden kokemus siitä, että he tukevat ja antavat kehittäjille mahdollisuuden tehdä hienoa työtä kunnioittaen samalla kehittäjien ja käyttäjien vapautta. Jyrkkä vastakohta Applelle ja Googlelle.”

Mainos