Mainos
Microsoft on saanut luvan ostaa Activision Blizzardin Yhdysvalloissa voitettuaan oikeudenkäynnin Federal Trade Commissionin (FTC) kanssa.

Tiistaina Kalifornian pohjoisen piirikunnan Yhdysvaltain piirituomioistuimen tuomari Jacqueline Scott Corley hylkäsi FTC:n alustavaa kieltoa koskevan pyynnön.

Jos määräys olisi hyväksytty, se olisi estänyt 69 miljardin dollarin arvoisen kaupan toteutumisen siihen asti, kunnes Yhdysvaltain valvontaviranomaisen sisäinen tuomioistuin olisi voinut päättää, haittaako fuusio kilpailua pelialalla.

Mainos

Yhdistyneen kuningaskunnan kilpailuviranomainen on myös keskeyttänyt Microsoftin ja Activision Blizzardin kanssa käytävät oikeudenkäynnit, jotta peliyhtiöiden ehdotetusta fuusiosta päästäisiin sopimukseen nyt, kun yrityskauppa hyväksyttiin Yhdysvalloissa.

Kauppa on merkittävä Call of Duty -pelisarjan vuoksi, joka on pelialan suurimpia rahasampoja vuosittain. Se on Pleikkarin menestynein pelisarja ja herättää siksi huolta, että Microsoft saattaa tehdä Call of Duty’sta jossain vaiheessa Xbox/Windows-yksinoikeuden.

Mainos