Mainos
Microsoft ilmoitti keskeyttävänsä kaiken uusien tuotteidensa myynnin Venäjällä.

Näitä tuotteita ovat muun muassa Azure-, Windows- ja Xbox-järjestelmät.

Microsoft-johtaha Brad Smithin mukaan yhtiö on ”kauhuissaan, vihastunut ja surullinen” Ukrainan sodasta tulevista kuvista ja uutisista, ja ”tuomitsee tämän perusteettoman, provosoimattoman ja laittoman Venäjän hyökkäyksen”.

Mainos

Myynnin keskeyttämisen myötä yhtiö koordinoi tiiviisti ja tekee yhteistyötä Yhdysvaltojen, Euroopan unionin ja Britannian hallitusten kanssa ja lopettaa useiden liiketoimintojensa toiminnan Venäjällä hallituksen pakotepäätösten mukaisesti.

– Uskomme, että autamme Ukrainaa tehokkaimmin, kun ryhdymme konkreettisiin toimiin koordinoidusti näiden hallitusten tekemien päätösten kanssa, ja ryhdymme lisätoimiin tilanteen kehittyessä. Yksittäinen vaikuttavin työalueemme on lähes varmasti Ukrainan kyberturvallisuuden suojaaminen, Smith sanoi.

Smith kertoo, että se on sodan alkamisesta lähtien toiminut ”Venäjän paikannusta, tuhoavia tai häiritseviä toimenpiteitä vastaan ​​yli kahtakymmentä Ukrainan hallituksen, IT- ja rahoitusalan organisaatiota vastaan”. Se on myös toiminut useisiin siviilikohteisiin kohdistuvia kyberhyökkäyksiä vastaan ​​ja ilmaissut huolensa siitä, että nämä siviileihin kohdistuvat hyökkäykset ovat Geneven yleissopimuksen vastaisia.

Yhtiö myös mobilisoi resurssejaan auttaakseen Ukrainan ihmisiä. Sen hyväntekeväisyys- ja YK-asioiden tiimit työskentelevät Punaisen Ristin kansainvälisen komitean ja useiden YK:n järjestöjen kanssa auttaakseen pakolaisia ​​tarjoamalla teknologiaa ja taloudellista tukea tarvittaessa sekä puolustamalla näitä ryhmiä jatkuvilta kyberhyökkäyksiä vastaan.

Mainos