Microsoft tuo neljä Xbox-yksinoikeuspeliä PS5:lle ja Switchille

Mainos
Microsoft aikoo julkaista neljä Xbox-yksinoikeuspeliä muille konsolialustoille, kuten PlayStation 5:lle ja Nintendo Switchille.

Nämä pelit ovat Pentiment, Hi-Fi Rush, Sea of Thieves ja Grounded.

Päätös tehtiin Xboxin pitkän aikavälin terveyden varmistamiseksi, sanoi pelijohtaja Phil Spencer uudessa podcastissa. Hän lisäsi, että Starfield ja Indiana Jones eivät tule monialustaisiksi, mutta ei sulkenut pois mahdollisuutta niiden saapumiselle PS5:lle tulevaisuudessa.

Mainos

Hän myös korosti, että neljä peliä eivät merkitse muutosta Xboxin yksinoikeusstrategiaan, eikä niiden jälkeen ole luvassa lisää pelejä kilpaileville alustoille.

Xbox sanoi tiedotteessaan, että neljä peliä ovat olleet saatavilla Xbox-pelaajille vähintään vuoden ajan, ja ne ovat ”piilotettuja helmiä” tai yhteisölähtöisiä pelejä, jotka hyötyvät uusista pelaajista. Xbox lupasi jakaa lisätietoja peleistä pian.

Microsoft sitoutuu edelleen Xboxiin

Xboxin pelijohtaja Phil Spencer sanoi podcastissa, että Xbox ei muuta yksinoikeusstrategiaansa, mutta uskoi, että tulevaisuudessa yhä harvemmat pelit ovat vain yhdellä alustalla. Hän perusteli tätä sillä, että suurimmat pelit ovat jo nyt monialustaisia.

Microsoft korosti blogissaan, että se on sitoutunut Xbox-konsoleihin, jotka tarjoavat pelaajille huippulaatua ja edullisuutta. Se lupasi, että Xboxin pelit tulevat Game Passiin heti, ja että se julkaisee uusia innovatiivisia laitteita lähiaikoina.

Xboxin presidentti Sarah Bond vihjasi, että seuraavan sukupolven konsoli tulee olemaan teknisesti merkittävä harppaus.

Mainos