Mainos
Microsoft arvioi, että Sony Interactive Entertainment tuo PlayStation 5 Slim -konsolin markkinoille myöhemmin tänä vuonna.

Yhtiö kertoi Yhdysvaltain liittovaltion kauppakomission kanssa käymässään oikeustaistelussa julkaisemissaan asiakirjoissa, että se odottaa uuden PS5-mallin maksavan saman verran kuin nykyinen PS5 Digital Edition -konsoli, joka on 100 dollaria halvempi kuin tavallinen PS5.

Xbox-valmistaja totesi myös uskovansa, että Sony valmistelee PS5 Pro -konsolin lanseerausta.

Mainos

”PlayStation puolestaan tarjoaa tällä hetkellä kaksi eri versiota PlayStation 5:stä – yhden, jossa on Blu-Ray-soitin fyysistä mediaa varten (Standard), ja toisen, jossa ei ole (Digital) – ja sen odotetaan julkaisevan lähitulevaisuudessa lisää eriytettyjä Pro- ja Slim-malleja.”

Viime kuussa Sony julkisti uuden kannettavan PlayStation-suoratoistolaitteen, Project Q:n. Sitä kuvailtiin ”laitteeksi, jonka avulla voit suoratoistaa mitä tahansa peliä PS5-konsoliltasi käyttämällä etäpelaamista wi-fi:n kautta”.

Vaikka julkaisutietoja ja hinnoittelua ei paljastettu, Microsoft sanoi oikeudellisissa asiakirjoissaan: ”Sonyn odotetaan myös julkaisevan PlayStation 5:n käsikonsoliversion myöhemmin tänä vuonna alle 300 dollarin hintaan.”

Myydäänkö nykyiset mallit ensin loppuun?

Microsoftin väitteet osuvat samaan aikaan PS5:n hintakampanjoiden kanssa Euroopassa. Vaikka konsoli on saavuttanut ennätysmäisen myynnin, sitä on alennettu merkittävästi muun muassa Isossa-Britanniassa, Espanjassa, Portugalissa ja Ranskassa, mikä on herättänyt spekulaatioita siitä, että Sony saattaa pyrkiä tyhjentämään vanhoja varastoja ennen uuden mallin käyttöönottoa.

Isossa-Britanniassa Sony laski PlayStation Directin kautta saatavilla olevien kolmen PS5-konsolipaketin (God of War Ragnarök, FIFA 23 ja Call of Duty: Modern Warfare 2) hintaa 439,99 punnasta 479,99 puntaan 4. kesäkuuta, ja niiden on tarkoitus pysyä tässä hinnassa 31. heinäkuuta asti.

Xbox-pomo Phil Spencer sanoi hiljattain, että Xbox Series X:n mahdollinen keskisyklin päivitys ei ole Microsoftin prioriteetti.

Kysyttäessä, aikooko yhtiö julkaista tehokkaamman Xbox Series X -konsolin, Microsoftin pelijohtaja kertoi Bloombergille, ettei hän ”tunne pakottavaa tarvetta” tehdä niin.

– Juuri nyt olemme aika lailla asettuneet laitteistoon, joka meillä on.

Microsoft ja Sony julkaisivat molemmat nykyisen sukupolven konsolinsa, Xbox Series X/S ja PS5, marraskuussa 2020.

Vaikka yhtiöt ovat aiemmin tuoneet konsoleihinsa merkittäviä päivityksiä 3-4 vuoden kuluttua markkinoille tulosta, Covid-19-pandemian aiheuttamat nykyisen sukupolven toimitusongelmat vaikuttivat käyttöasteeseen ja saattoivat vaikuttaa suunniteltujen keskisyklin laitteistopäivitysten aikatauluihin.

Viime kuun Xbox Games Showcase -tapahtumassa Microsoft julkisti uuden mustan version Xbox Series S:stä, jossa on 1TB tallennustilaa. Se maksaa 349 dollaria, mikä on 50 dollaria enemmän kuin nykyinen valkoinen 512 Gt:n malli.

Mainos