Mainos
Xbox Series X- ja Xbox Series S -konsolit ovat vasta kuuden kuukauden ikäisiä, mutta Microsoft työskentelee jo uuden Xbox-konsolilaitteiston parissa, yhtiö on vahvistanut.

Uutiset paljastuivat E3 2021 -tapahtuman yhteydessä, jossa Microsoftin tärkeimmät pelijohtajat korostivat, että vaikka Microsoft on edistynyt pilvipeleissä, fyysinen laitteisto on paljolti osa Xboxin tulevaisuutta.

– Pilvipelaaminen on avainsuunnitelmaamme, mutta kenenkään ei pidä ajatella, että hidastamme ydinkonsolisuunnittelua, kertoi Liz Hamren, pelikokemusten ja -alustojen varajohtaja.

Mainos

– Itse asiassa kiihdytämme sitä. Olemme jo kovasti töissä uusien laitteistojen ja alustojen parissa. Mutta vaikka rakennamme tulevaisuutta varten, keskitymme laajentamaan Xbox-kokemusta useampaan laitteeseen tänään, jotta voimme tavoittaa enemmän ihmisiä.

Pelkästään siksi, että Microsoft työskentelee uuden Xbox-konsolilaitteiston parissa, se ei välttämättä tarkoita, että uusi konsoli on tuotannossa. Hamrenin lausunto voi liittyä moniin asioihin, uudesta Xbox Elite Controller Series 3 -sarjasta uusiin adaptiivisiin ohjaimiin tai langattomiin Xbox-kuulokemuotoihin.

Xbox Series X VR -yhteensopivuudesta on myös muistettava. Microsoftilla on kokemusta Windows Mixed Reality -kuulokkeista ja laajemmin HoloLens AR -laitteista.

Ja tietysti on olemassa mahdollisuus todelliseen uuteen Xbox-konsoliin. Xbox One kävi läpi useita uudistussuunnitelmia elinkaarensa aikana ja huipentui keskitason Xbox One X -päivitykseen. Kun uudet konsolit täyttävät 4K/HDR/60fps-standardit, joihin pelaajat nyt pyrkivät, on kuitenkin epäselvää, mitä uusi konsoli voisi tuoda pöydälle lukuun ottamatta kenties pienempää ekologista jalanjälkeä.

Mainos
Edellinen artikkeliThe Dark Pictures Anthology: House of Ashes tulee lokakuussa
Seuraava artikkeliSummer Game Fest esitteli joukon uusia indiepeliherkkuja