Mainos
Microsoft on selventänyt suunnitelmiaan Call of Dutyn tulevaisuuden suhteen, mikäli Activision Blizzardin ostoehdotus hyväksytään.

Yhtiö on tiedottanut useaan otteeseen, ettei se aio tehdä menestyssarjasta Xbox-konsoleiden yksinoikeutta, jos sen 68,7 miljardin dollarin arvoinen Activisionin osto hyväksytään.

Xbox-pomo Phil Spencer sanoi The Verge -lehdelle antamassaan haastattelussa, että Microsoft on sitoutunut tekemään pelisarjan myös PlayStationille ”vielä useiden vuosien ajan” siitä, kun Sonyn nykyinen markkinointisopimus Activisionin kanssa päättyy.

Mainos

– Tammikuussa annoimme Sonylle allekirjoitetun sopimuksen, joka takaa Call of Dutyn PlayStationille ominaisuuksiltaan ja sisällöltään tasavertaisen version ainakin useiden vuosien ajan Sonyn nykyisen sopimuksen jälkeen, ja tämä tarjous ylittää selvästi pelialan tyypilliset sopimukset, Microsoftin peliliiketoiminnan johtaja sanoi.

Bloombergin lähteet, joiden sanotaan tuntevan Activisionin suunnitelmat, väittivät tammikuussa, että kustantaja oli sopimuksen mukaan velvollinen julkaisemaan ainakin kolme seuraavaa Call of Duty -peliä PlayStation-konsoleille.

Ne ovat tiettävästi tämän vuoden Modern Warfare 2 ja Warzone 2 sekä Black Ops -kehittäjä Treyarchin uusi peli, joka saattaa ilmestyä vasta vuonna 2024.

Microsoftin Activision Blizzardin ostosopimusta tutkivat parhaillaan sääntelyviranomaiset, jotka ovat huolissaan mahdollisista kilpailuongelmista pelialan lisääntyvän keskittymisen aikana.

Viime viikolla Ison-Britannian kilpailu- ja markkinaviranomainen (CMA) ilmoitti, että sen fuusion tutkintaa saatetaan laajentaa jäljellä olevien huolenaiheiden vuoksi, joista merkittävin on kaupan mahdollinen vaikutus Sonyn kilpailukykyyn.

”PlayStationilla on tällä hetkellä suurempi osuus konsolipelimarkkinoista kuin Xboxilla, mutta CMA katsoo, että Call of Duty on niin tärkeä, että sen käytön menettäminen voisi vaikuttaa merkittävästi Sonyn tuloihin ja käyttäjäkuntaan”, CMA toteaa lausunnossaan.

Mainos