Mainos
Microsoft on tiettävästi tarjonnut Sonylle oikeuksia tarjota Call of Duty -peliä PlayStation Plus -tilauspalveluun.

Näin kertoo Bloomberg, joka väittää, että tarjous on tehty, jotta Yhdysvaltain kilpailuviranomainen FTC saataisiin rauhoittumaan ja Activision Blizzardin 69 miljardin dollarin yritysosto hyväksyttäisiin.

Julkaisu väittää, että Microsoft on tarjonnut myönnytystä sen lisäksi, että se on tarjonnut 10 vuoden ajan pelisarjan julkaisemista PlayStation-konsoleilla. Se teki hiljattain samanlaisen sopimuksen Nintendon kanssa.

Mainos

Bloombergin tietojen mukaan Sony ei ole vielä hyväksynyt sopimusta, sillä se jatkaa taisteluaan fuusiota vastaan, jonka myötä Microsoft saisi haltuunsa alan suurimman kolmannen osapuolen ja yhden sen suurimmista pelisarjoista.

Se, että Microsoft antaa Sonylle mahdollisuuden sisällyttää sarjan osaksi tilaustarjoustaan, voisi olla askel vastapainoksi väitteelle, jonka mukaan Microsoft voisi kilpailla epäreilusti tarjoamalla maailman suurimman monialustakonsolipelin pienellä kuukausimaksulla ekosysteemissään.

Kiistakapulana Call of Duty

Konsolipelien myydyimpien pelien listojen kärjessä säännöllisesti oleva Call of Duty, monoliittinen räiskintäpelisarja, olisi teoriassa voinut sopimuksen myötä tulla yksinoikeudeksi Microsoftin alustoille.

Sen jälkeen, kun Microsoft ilmoitti aikovansa ostaa Activision Blizzardin, yhtiö on kuitenkin vakuuttanut, ettei se lukitsisi peliä ainakaan vuosikymmeneen.

Tämä ei ole estänyt Sonya käyttämästä peliä yhtenä keskeisenä argumenttinaan sääntelyviranomaisille kauppaa vastaan.

Microsoftin pelialan toimitusjohtaja Phil Spencer väitti hiljattain Second Request -podcastissa, että ”Sony johtaa vuoropuhelua siitä, miksi sopimusta ei pitäisi tehdä suojellakseen hallitsevaa asemaansa konsoleilla, joten asia, johon he tarttuvat, on Call of Duty”.

Torstaina Yhdysvaltain sääntelyviranomainen sanoi yrittävänsä estää 68,7 miljardin dollarin kaupan, koska se uskoi, että Microsoft voisi sen avulla ”tukahduttaa kilpailijat” Xbox-konsoleilleen ja tilaussisältö- ja pilvipeliliiketoiminnalleen.

Viime viikolla Microsoftin pääjohtaja Brad Smith kertoi Wall Street Journalin pääkirjoituksessa tarkempia yksityiskohtia yhtiön tarjouksesta pitää Call of Duty -pelisarja PlayStationilla.

Mainos