Mainos
Microsoftin peliosaston kerrotaan pitäneen tällä viikolla sisäisen keskustelutilaisuuden, jossa käsiteltiin mainintoja siitä, että se voisi tuoda joitakin ensikonsolien pelejä muille konsolialustoille.

Toimittaja Shannon Liaon mukaan Microsoftin pelijohtaja Phil Spencer kertoi työntekijöille, että Xboxilla ei ole tällä hetkellä suunnitelmia lopettaa konsolien valmistusta ja että Xbox-konsolit ovat jatkossakin osa sen strategiaa, johon kuuluu ”monenlaisia laitteita”.

Julkisuudessa Microsoft on pysynyt vaiti viimeaikaisista uutisista, joiden mukaan se voisi tuoda pelejä, mukaan lukien tärkeimmän yksinoikeuspelinsä Starfieldin, PlayStation 5:lle, muuten kuin ilmoittamalla pitävänsä ”liiketoimintapäivityksen” joskus ensi viikolla.

Mainos

– Me kuuntelemme ja kuulemme teitä. Olemme suunnitelleet ensi viikolle yrityspäivitystapahtumaa, jossa odotamme innolla voivamme jakaa kanssanne lisää yksityiskohtia visiostamme Xboxin tulevaisuudesta. Pysykää kuulolla, Phil Spencer kirjoitti X:ssä aiemmin tällä viikolla.

Väitetään, että useita merkittäviä Xboxin yksinoikeuspelejä, kuten Starfield, Hi-Fi Rush ja Indiana Jones, voitaisiin julkaista PS5:llä osana Microsoftin peliosaston merkittävää strategiamuutosta.

Jos viimeaikaiset raportit osoittautuvat paikkansapitäviksi, siirto merkitsisi merkittävää muutosta Microsoftin pelistrategiassa, jonka mukaan se on aiemmin pitänyt suurimmat uudet ensimmäisen osapuolen julkaisut yksinoikeudella konsoleilleen.

Vaikka raportteja ei ole virallisesti vahvistettu, ne ovat aiheuttaneet suurta vastareaktiota Xbox-yhteisössä, mukaan lukien merkittävät Xbox-vaikuttajat, joilla on suuri kannattajakunta, ja jotkut heistä ovat spekuloineet, että tämä voisi merkitä Microsoftin konsolibisneksen lopun alkua.

Mainos