Mainos
Microsoft on suunnitellut seuraavan Xbox-konsolinsa julkaisuajankohdaksi vuotta 2028.

Vaikka sen suunnitelmat ovat saattaneet muuttua, odotettuun julkaisuikkunaan viitattiin toukokuussa 2022 pidetyssä kokouksessa, johon osallistuivat yhtiön huippujohtajat, kuten toimitusjohtaja Satya Nadella, talousjohtaja Amy Hood ja pelipuolen johtaja Phil Spencer, kertoo Axios.

Otteet kokouksen pöytäkirjasta julkaistiin osana Microsoftin oikeustaistelua Yhdysvaltain liittovaltion kauppakomissiota vastaan, joka on pyrkinyt estämään Xbox-valmistajan Activision Blizzardin ehdotetun yritysoston.

Mainos

Kokouksen aikana eräs Microsoftin johtohenkilö kysyi pelitiimiltä, voisiko seuraava Xbox-konsoli luopua kiinteistä laitteistomäärittelyistä.

– Yksi asia, jossa konsolit ovat olleet todella hyviä, on se, että ne ovat antaneet hyvin selkeän alustatavoitteen kehittäjille, ja [Game Development Kit] on ollut tässä todella hyvä, sanoi Anuj Gosalia, yrityksen immersiivisistä kokemuksista vastaava varajohtaja.

Toinen kysymys kuului: ”Onko vuoden 2028 suunnitelmissa säilyttää tuon kaltainen malli vai pakottaa Windowsin kaltainen joustava/kyvykkyyksien kaltainen malli?”

– Olemme jo aloittaneet tämän matkan Xbox Onen ja Xbox One X:n kanssa ja jatkamme sitä Series S/X:ssä. Meidän on oltava vieläkin joustavampia Gen 10:n myötä, mutta myös tarjottava tekijöille mahdollisuus hyödyntää ainutlaatuisia laitteistokyvykkyyksiä, vastasi Kevin Gammill, corporate vice president of gaming ecosystems.

Microsoftin lakimiehet sanoivat viime vuonna Ison-Britannian kilpailu- ja markkinaviranomaiselle antamissaan lausunnoissa uuden laitteiston mahdollisesta julkaisuajankohdasta, että ”seuraavan uuden konsolisukupolven odotetaan ilmestyvän aikaisintaan syksyllä 2028”.

Microsoft ja Sony julkaisivat molemmat nykyisen sukupolven konsolinsa, Xbox Series X/S ja PS5, marraskuussa 2020.

Vaikka yhtiöt ovat aiemmin tuoneet konsoleihinsa merkittäviä päivityksiä 3-4 vuoden kuluttua markkinoille tulosta, Covid-19-pandemian aiheuttamat nykyisen sukupolven toimitusongelmat vaikuttivat käyttöasteeseen ja saattoivat vaikuttaa suunniteltujen keskisyklin laitteistopäivitysten aikatauluihin.

Xbox-pomo Spencer sanoi kesäkuussa, että X-sarjan mahdollinen keskisyklin päivitys ei ole Microsoftin prioriteetti, ja hän toisti tämän viime kuussa julkaistuissa haastatteluissa.

– Heti kun alat tehdä mid-gen-päivityksiä, kehittäjien eteen tulee kasa kysymyksiä siitä, mille alustalle he tähtäävät, hän kertoi Eurogamerille.

Spencer lisäsi:

– Jos joudumme konsolimaailmaan, jossa meillä on nyt joka toinen vuosi kolme tai neljä suljettua ekosysteemiä, jotka päivittävät laitteistonsa joka toinen vuosi, ihmettelen – miten se auttaa tekijöitä tai pelaajia? Minusta tuntuu, että luomme luojille ja pelaajille valtavasti monimutkaisuutta johonkin, joka oli ennen hyvin yksinkertaista. Ja ehkä meille on olemassa toinen malli.

Hän kertoi IGN:lle myös uskovansa, että ”olemme tavallaan alkupään lopussa” nykyisen konsolisyklin aikana. ”Joten mielestäni meidän täytyy antaa kehittäjien asettua tähän laitteistoon ja ottaa siitä kaikki irti.”

Heinäkuussa julkaistuissa oikeudellisissa asiakirjoissa Microsoft sanoi odottavansa Sonyn tuovan markkinoille PS5 Pro -konsolin.

Mainos