Mainos
Federal Trade Commission (FTC) on sanonut, ettei Microsoftin kanssa ole toistaiseksi käyty ”merkittäviä” neuvotteluja Activision Blizzardin ostamista koskevasta 69 miljardin dollarin kaupasta.

Reutersin mukaan FTC:n asianajaja James Weingarten väitti tiistaina pidetyssä alustavassa kuulemisessa, että osapuolet eivät ole vielä käyneet ”merkittäviä” keskusteluja, vaikka on epäselvää, kuinka paljon yhteydenpitoa osapuolten välillä on ollut.

Jos asia etenee oikeudenkäyntiin, tuomarina toimii Michael Chappell elokuussa 2023 pidettävissä kuulemisissa.

Mainos

Hankintaprosessi kohtaa seuraavaksi Euroopan unionin maaliskuun lopussa.

On kuitenkin mahdollista, että molemmat osapuolet voivat vielä sopia myönnytyksistä ennen oikeudenkäyntiä.

Tiistaina Microsoft totesi, että sekä EU:n että Ison-Britannian sääntelyviranomaiset eivät olleet estäneet kauppaa ja että se odotti päätöstä lähikuukausina.

Joulukuussa FTC ilmoitti aikovansa nostaa kanteen estääkseen Microsoftin 69 miljardin dollarin Activision-kaupan, jonka se väittää antavan yhtiölle mahdollisuuden ”tukahduttaa kilpailijat” Xbox-konsoleille sekä tilaussisältö- ja pilvipeliliiketoiminnalleen.

Tämän jälkeen Microsoft ja Activision vastasivat ehdotukseen ja väittivät, että kolmannella sijalla olevan konsolivalmistajan yhden pelin hankinta ei voi mullistaa erittäin kilpaillutta alaa, ja viittasivat huippusuosittuun Call of Duty -pelisarjaan, jonka yksinoikeudesta on esitetty jatkuvasti huolia kaupan julkistamisen jälkeen.

”Se, että Xboxin hallitseva kilpailija on toistaiseksi kieltäytynyt hyväksymästä Xboxin ehdotusta, ei oikeuta estämään kauppaa, joka hyödyttää kuluttajia. Laadukkaan sisällön tarjoaminen kuluttajille useammilla tavoilla ja halvemmalla hinnalla on se, mitä kilpailunrajoituslakien on tarkoitus edistää, ei estä.”, Microsoft väitti.

FTC väitti valituksessaan, että Microsoft on hankkinut arvokasta pelisisältöä, kuten Bethesdan tulevia pelejä Starfield ja Redfall, ja tehnyt niistä Xboxin yksinoikeuspelejä, vaikka se on vakuuttanut Euroopan kilpailuviranomaisille, ettei sillä ole mitään kannustimia pidättää pelejä kilpailevilta konsoleilta.

Microsoft torjui nämä väitteet vastauksessaan ja vahvisti samalla, että ”kolme tulevaa [Bethesda]-peliä, jotka kaikki on suunniteltu pelattavaksi pääasiassa yksin tai pienissä ryhmissä – ovat yksinoikeudella Xboxille ja PC:lle”.

Mainos