Mainos
Microsoftin joukkoirtisanomiset ovat koskeneet myös sen videopeliosastoja sekä Xboxilla että Bethesdalla.

Keskiviikkona Microsoft vahvisti suunnitelmat irtisanoa noin 4,5 prosenttia yhdysvaltalaisen teknologiajätin 220 000 hengen henkilöstöstä, eli noin 10 000 henkilöä.

Leikkaukset tulevat tasan vuosi sen jälkeen, kun Microsoft ilmoitti aikovansa ostaa Activision Blizzardin noin 69 miljardilla dollarilla.

Mainos

Bloombergin mukaan Bethesda Game Studios sekä 343 Industries, joka on vuonna 2021 julkaistun Halo Infiniten takana oleva yhtiö, ovat kärsineet. Lisäksi Microsoftin HoloLens-liiketoiminnan ja joidenkin insinööriosastojen kerrotaan olevan myös osa leikkauksia.

Lords of Gamingin artikkeli väitti, että 343 oli kärsinyt ”merkittävästä” määrästä irtisanomisia eri puolilla yhtiötä, joiden väitetään kohdistuvan eniten studion yksinpelipuolella työskenteleviin henkilöihin. Toimittaja Jason Schreier vahvisti tämän väitteen ja totesi, että useat työntekijät olivat ilmoittaneet, että se oli ollut kova isku.

Kotaku väittää myös vahvistaneensa, että useat kehittäjät The Coalitionista, Vancouverissa, Kanadassa sijaitsevasta, Microsoftin Gear of War -sarjaa kehittämään perustamasta studiosta irtisanotaan.

Jotkut entiset työntekijät ovat jo sosiaalisessa mediassa vahvistaneet, että heidät on irtisanottu.

Bethesdan PR-päällikkö Renee Sogueco kirjoitti:

– No, se tapahtui! Tänään minut irtisanottiin Bethesda Softworksista #Microsoftin irtisanomisten seurauksena, joten olen nyt takaisin markkinoilla… Tämä on ollut aivan mahtavaa, ja odotan innolla, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Myös Halo Infiniten vanhemman suunnittelijan Kevin Schmitt vahvisti, että hänet on irtisanottu, samoin kuin 343:n videotuottaja Jesse Stipek ja The Elder Scrolls Onlinen yhteisömanagerina toiminut Sam Luangkhot.

Microsoft perustelee

Näin Microsoft perustelee irtisanomisiaan blogissa:

Elämme merkittävien muutosten aikaa. Ensinnäkin, kun näimme asiakkaiden kiihdyttävän digitaalisia menojaan pandemian aikana, näemme nyt heidän optimoivan digitaalisia menojaan tehdäkseen enemmän vähemmällä. Näemme myös, että organisaatiot kaikilla toimialoilla ja kaikilla maantieteellisillä alueilla ovat varovaisia, sillä joissakin osissa maailmaa vallitsee taantuma ja toisissa osissa sitä odotetaan. Samaan aikaan tekoälyn kehittymisen myötä syntyy seuraava suuri tietojenkäsittelyn aalto, kun maailman edistyneimmät mallit muutetaan uudeksi tietojenkäsittelyalustaksi.

Tässä kontekstissa meidän on yrityksenä pyrittävä jatkuvasti tuottamaan tuloksia ja samalla investoitava pitkän aikavälin mahdollisuuksiimme. Olen vakuuttunut siitä, että Microsoft selviytyy tästä vahvempana ja kilpailukykyisempänä, mutta se edellyttää meiltä toimia, jotka perustuvat kolmeen prioriteettiin.

Ensinnäkin sovitamme kustannusrakenteemme yhteen tulojemme ja asiakaskysynnän kanssa. Teemme tänään muutoksia, jotka johtavat henkilöstömme vähentämiseen 10 000 työpaikalla vuoden 23 kolmannen vuosineljänneksen loppuun mennessä. Tämä on alle 5 prosenttia koko henkilöstömme määrästä, ja osa ilmoituksista tehdään tänään. On tärkeää huomata, että vaikka poistamme tehtäviä joiltakin aloilta, jatkamme rekrytointeja strategisesti tärkeillä aloilla. Tiedämme, että tämä on haastavaa aikaa jokaiselle henkilölle, jota asia koskee. Minä ja ylin johtoryhmä olemme sitoutuneet siihen, että teemme tämän prosessin mahdollisimman harkitusti ja avoimesti.

Toiseksi, jatkamme investointeja tulevaisuuden strategisiin alueisiin, mikä tarkoittaa, että kohdistamme sekä pääomamme että osaamisemme alueille, joilla on pitkäaikaista kasvua ja pitkän aikavälin kilpailukykyä, ja samalla luovumme muista alueista. Tällaisia vaikeita valintoja olemme tehneet koko 47-vuotisen historiamme ajan pysyäksemme merkittävänä yrityksenä tällä alalla, joka ei anna anteeksi niille, jotka eivät sopeudu alustan muutoksiin. Tämän vuoksi otamme Q2:lla 1,2 miljardin dollarin kuluerän, joka liittyy irtisanomiskustannuksiin, laitteistovalikoimaamme tehtäviin muutoksiin ja vuokrasopimusten yhdistämisestä aiheutuviin kustannuksiin, kun luomme tiheämpiä työtiloja.

Kolmanneksi kohtelemme työntekijöitämme arvokkaasti ja kunnioittavasti ja toimimme avoimesti. Nämä päätökset ovat vaikeita, mutta välttämättömiä. Ne ovat erityisen vaikeita, koska ne vaikuttavat ihmisiin ja ihmisten elämään – kollegoihimme ja ystäviimme. Olemme sitoutuneet varmistamaan, että kaikki ne, joiden tehtävät lakkautetaan, saavat täyden tukemme näiden siirtymien aikana. Yhdysvalloissa työskentelevät etuuskohteluun oikeutetut työntekijät saavat erilaisia etuuksia, kuten markkinakorvauksia korkeamman erorahan, jatkuvan terveydenhuollon kuuden kuukauden ajan, osakepalkkioiden jatkuvan oikeuden saamisen kuuden kuukauden ajan, urasiirtymäpalveluja ja 60 päivän irtisanomisajan riippumatta siitä, onko irtisanomista lain mukaan pakko ilmoittaa ennen irtisanomista. Yhdysvaltojen ulkopuolella työskentelevien työntekijöiden edut mukautetaan kunkin maan työlainsäädännön mukaisiksi.

Voit lukea yllä olevasta linkistä Satya Nadellan koko kirjoituksen.

Keskiviikkona julkaistun Business Insiderin uutisen mukaan yhtiö kohdistaa toimet tietoisesti niihin työntekijöihin, joiden se uskoi olevan ”heikosti suoriutuvia työntekijöitä” ainakin joissakin osissa yhtiötä.

Uutisen mukaan esihenkilöt seurasivat alaistensa työntekoa puolen vuoden ajan ja merkkasivat heikoiten suoriutuvimmat yksilöt.

Mainos