Mainos
Microsoft valittaa Ison-Britannian kilpailuviranomaisen päätöksestä estää Activision Blizzardin osto heinäkuussa.

Kilpailu- ja markkinaviranomainen (CMA) ilmoitti huhtikuussa estävänsä 69 miljardin dollarin kaupan, koska se oli huolissaan sen vaikutuksesta syntymässä oleviin pilvipelimarkkinoihin.

Microsoft, joka kyseenalaistaa päätöksen viidellä perusteella, jätti virallisesti valituksensa CMA:n päätöksestä viime viikolla, ja asia on tarkoitus viedä Yhdistyneen kuningaskunnan Competition Appeal Tribunalin (CAT) käsiteltäväksi.

Mainos

Tiistaina pidetyssä asianhallintaneuvottelussa tuomari Marcus Smith määräsi valitusta koskevat kuulemiset heinäkuun lopulle.

”Tämän hakemuksen pääasiaa koskeva käsittely järjestetään 24. heinäkuuta alkavalla kahdella viikolla eli 24. ja 31. heinäkuuta alkavilla viikoilla”, hän sanoi.

”En odota sen vievän koko näitä 10 päivää, mutta haluaisin, että osapuolet suosivat mieluummin pidempiä kuin lyhyempiä suullisia esityksiä. Minusta vaikuttaa siltä, että meillä on varaa siihen.

”Haluan, että osapuolet ymmärtävät, että haluamme antaa heille kaikki mahdollisuudet selvittää tämän asian vaikeudet suullisissa lausumissa ja että meillä on aikaa siihen.”

Microsoft kertoi tuomarille haluavansa, että kuulemiset järjestetään mahdollisimman pian, mutta CMA oli vaatinut myöhempää ajankohtaa, jotta sillä olisi enemmän aikaa valmistella asiaansa.

”CMA:n päätös on virheellinen useista syistä, kuten siitä, että se yliarvioi pilvipalvelun suoratoiston roolin pelimarkkinoilla ja meidän asemamme niillä, sekä siitä, että se ei halua ottaa huomioon ratkaisuja, jotka saivat ylivoimaista tukea teollisuudessa ja julkisuudessa”, Microsoft sanoi viime viikolla antamassaan lausunnossa.

Kiistelty sopimus on hyväksytty lähes 40 maassa, myös Euroopan unionissa ja viimeksi Etelä-Koreassa.

Se on kuitenkin joutunut oikeudelliseen haasteeseen myös Yhdysvalloissa, jossa Federal Trade Commission on haastanut Microsoftin oikeuteen estääkseen yrityskaupan kilpailuun liittyvistä syistä.

Mainos