Microsoftin ja Bethesdan jättipelistä, Starfieldista esiteltiin vajaa tunti pelikuvaa

Mainos
Microsoft ja Bethesda Softworks esittelivät tulevan jättipelinsä, Starfield Direct -esittelytilaisuudessa, joka tarjoli syvällisen katsauksen pelin eri pelimekaniikkoihin.

Vajaan tunnin mittaisessa esityksessä, joka seurasi Xbox Games Showcasea, esiintyivät useiden osastojen johtajat esittelemässä pelin eri ominaisuuksia, kuten hahmonluontia, galaksin tutkimista ja muuta.

Mainos

Starfield tulee sisältämään Bethesdan Todd Howardin mukaan ”yli 1000 maailmaa”.

Esittelyn aikana Howard näytti planeetan, jota kiertää suuri kuu. Howard totesi, että ”voit vierailla tuossa kuussa” ja sanoi, että näin tulee olemaan monilla pelin planeetoilla.

Bethesdan mukaan pelissä on myös ”täysin uusi animaatiojärjestelmä”. Sitä voi myös pelata kolmannessa tai ensimmäisessä persoonassa, mikä on ollut esillä useimmissa Bethesdan peleissä.

Hahmojen luomista esiteltiin myös, samoin kuin uutta piirrejärjestelmää. Ominaisuuksilla on etuja ja haittoja pelaajille. Esimerkkinä esiteltiin, että pelaajat voivat halutessaan tavata suurimman faninsa, joka täydentää heitä.

Starfieldissä on viisi erilaista taitopuuta, ja jokaisessa näistä puista on neljä sijoitusta. Joihinkin näistä taidoista kuuluu muun muassa kyky käyttää rakettireppua.

Kuten useimmissa Bethesdan peleissä, pelaajat voivat suorittaa tehtäviä eri tavoin. Pelaajat voivat esimerkiksi käyttää puheentarkistuksia päästäkseen alueen läpi, tai vaihtoehtoisesti he voivat valita hiipimisen tai äänekkään run-and-gun-lähestymistavan.

Pelin jokaisessa avaruusasemassa on myös laivateknikkoja, joilla on erityisiä päivityksiä ja mukautusvaihtoehtoja pelaajan alukseen, jotka ovat saatavilla vain kyseisellä alueella.

Starfield Direct korostaa myös joitakin ”seuraajia”, joita pelaajat voivat kohdata pelissä.

Nämä seuraajat miehittävät pelaajan aluksen, ja heidät voidaan myös määrätä tietyille planeetoille. Seuraajilla on ainutlaatuisia tehtäviä ja romanttisia vaihtoehtoja.

Pelaajat voivat hyökätä vihollisalusten kimppuun sekä nousta niihin ja ottaa ne itselleen. Pelaajat voivat myös kohdata satunnaisia NPC:itä avaruudessa. Esimerkkinä esittelyssä näytettiin, kuinka pelaaja kohtaa Mummo-nimisen aluksen, joka tarjoaa tavaroita.

Pelaajat voivat perustaa etuvartioasemia useimmille alueille, ja näissä etuvartioasemissa voi myös asua seuralaisia. Myös aseet ovat täysin muokattavissa. Starfieldin eri planeetoilla on myös erilainen painovoima. Esimerkiksi matalan painovoiman planeetalla ballistisen aseen ampuminen lähettää pelaajan taaksepäin.

Bethesda paljasti myös virallisesti rajoitetun painoksen Starfield-kellon, lähes puolitoista vuotta sen jälkeen, kun kuvat alun perin ilmestyivät verkkoon.

Starfield Chronomark -kello tulee sisältymään pelin Constellation Edition -versioon, jonka hintalappu on jämäkkä 300 euroa.

Mainos