Kuva: Disney
Mainos
Tänään sunnuntaina 18. marraskuuta 2018 kaikkien tuntema ikoninen hahmo viettää 90-vuotispäiviään.

Maailma kohtasi Mikki Hiiren ensimmäisen kerran 18.11.1928 piirroselokuvassa Höyrylaiva Ville(Steamboat Willie). Siitä lähtien Mikki on loistanut tähtenä valkokankaalla, televisiossa, sarjakuvissa ja T-paidoissa ympäri maailman.

Mikki lumosi katsojat elokuvassa Fantasia vuonna 1940. Vuonna 1978 hän sai ensimmäisenä animaatiohahmona oman tähden Hollywood Boulevardille 50-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi. Viimeksi näimme Mikin Suomessa valkokankaalla Oscar-ehdokkuuden saaneessa lyhytelokuvassa Hanki hevonen (Get a Horse), joka esitettiin Disneyn Frozen – huurteinen tarina -elokuvan edessä.

Mainos

Tv- ja elokuvauransa lisäksi Mikki on inspiroinut kuuluisia muotitaloja (kuten Tommy Hilfiger, Dolce&Gabbana, Comme des Garçons). Lisäksi Mikki on toiminut muusana taiteilijoille kuten Roy Lichtenstein, Bertrand Lavier ja Damien Hirst.

Mikin 90-vuotissyntymäpäiviä juhlitaan ympäri maailmaa mm. yhteistyöllä muotisuunnittelija Marc Jacobsin kanssa, Disney-huvipuistoissa vietettävillä maailman suurimmilla hiirijuhlilla ja New Yorkissa järjestettävällä interaktiivisella näyttelyllä.

Mikki on se aito ja alkuperäinen, tai Walt Disneyn sanoin: ”I only hope that we never lose sight of one thing – that it was all started by a mouse.”

Mainos