Mainos
Walt Disney Pictures tehtailee liukuhihnalla näytelmäelokuvaversioita (Live-Action Movie) animaatioklassikoistaan. Listalta löytyy jo mm. Kaunotar ja hirviö, Aladdin, Leijonakuningas ja tuoreimpana Mulan. Kuinka kauan Disney jatkaa live-action-muunnoksiaan?

Vastaus on yksinkertainen; niin kauan kuin ne tuottavat rahaa. Jos kurkataan elokuvien tuottoja, on vastaus yksiselitteisempi.

Vuonna 2010 live-action-buumin aloittanut kokeilu Liisa ihmemaassa vuoden 1951 animaatiosta maksoi Disneylle 200 miljoonaa dollaria tehdä. Se kuitenkin teki rahaa takaisin 1,025 miljardia dollaria. Tuoreimmat tapaukset mm. Viidakkokirja teki rahaa 966,6 milj. dollaria. Aladdin puolestaan 960 milj. dollaria. Live-action-käännökset ovat kukin lähes miljardiluokan bisnestä, joiden tekeminen on taloudellisesti enemmän kuin järkevää.

Mainos

Disney on ilmoittanut, että leffojen tekeminen jatkuu niin kauan, kuin ne tuottavat rahaa. Odotettavissa on siis todella paljon piirrosklassikoiden käännöksiä näytelmäelokuviksi tulevien vuosien aikana.

Mainos