Mainos
Windows-käyttöjärjestelmä tallentaa automaattisesti roskatiedostoja väliaikaisesti C-asemalle, kuten esimerkiksi internetin selaamisesta ja ohjelmien käytöstä aiheutuneita väliaikaisia tiedostoja. Tämä voi ajan myötä täyttää C-aseman ja hidastaa tietokonetta.

Useat sovellukset voivat tuottaa suuria väliaikaistiedostoja Windows-käyttöjärjestelmään, mutta yleisimpiä ovat esimerkiksi verkkoselaimet kuten Google Chrome, Mozilla Firefox ja Microsoft Edge, Adobe Acrobat sekä tietokonepelit ja grafiikkasovellukset. Myös tietyt järjestelmätyökalut, kuten Windows-päivitykset ja varmuuskopiointiohjelmat, voivat tuottaa suuria väliaikaistiedostoja.

Roskatiedostot voi poistaa manuaalisesti Windowsin sisäänrakennetulla ”Levyn puhdistus”-työkalulla. Tämä työkalu löytyy painamalla hiiren oikealla napilla C-asemalla, valitsemalla ”Ominaisuudet” ja klikkaamalla ”Järjestä uudelleen”.

Mainos
  1. Avaa ”Resurssienhallinta” tai ”Tämä tietokone” -sovellus.
  2. Valitse haluamasi asema, esim. C-asema.
  3. Klikkaa hiiren oikealla napilla aseman kuvaketta ja valitse ”Ominaisuudet”.
  4. Siirry ”Yleiset”-välilehdelle, ja sieltä klikkaa ”Järjestä uudelleen”-painiketta.
  5. Windows aloittaa aseman skannauksen ja ehdottaa tiedostoja, joita voit turvallisesti rastittaa ja poistaa.
  6. Valitse haluamasi tiedostot tai hakemistot ja klikkaa ”OK” aloittaaksesi puhdistuksen.

Huomaa, että Windows tarjoaa myös muita tapoja vapauttaa levytilaa, kuten poistaa käyttämättömiä ohjelmia ja tiedostoja manuaalisesti tai käyttää levynhallinnan työkaluja kuten ”Disk Cleanup” (Levynhallinta).

Työkalu analysoi aseman ja ehdottaa poistettavia tiedostoja, kuten väliaikaisia tiedostoja ja roskakoria. Käyttäjä voi valita poistettavat tiedostot ja vahvistaa niiden poiston.

Mainos