Mainos
Barbie- ja Oppenheimer -elokuvien yhteinen ensi-iltaviikonloppu on ollut pelkästään hyvä uutinen elokuvateattereille, sillä se on rikkonut lipputuloennätyksiä ja tuonut teattereihin enemmän ihmisiä kuin mikään muu ilmiö viime vuosina. Mission: Impossible -sarjan kannalta uutinen ei kuitenkaan ollut hyvä.

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One sai jo viime viikonloppuna hieman pettymyksenomaisen alun Yhdysvaltain, ja sen toinen viikonloppu näyttää olevan vielä katastrofaalisempi, sillä se on kaikkien Mission: Impossible -elokuvien huonoin tulos.

Viime viikonloppuna Dead Reckoning debytoi kotimaan lippukassoilla 56,2 miljoonan dollarin tuloksella kolmen ensimmäisen päivän aikana ja 80 miljoonalla dollarilla virallisen viisipäiväisen avauksensa aikana.

Mainos

Ensimmäisestä viikonlopustaan toiseen viikonloppuun se putosi jyrkästi 64 prosenttia ja tienasi kolmen viimeisen päivän aikana vain 19,5 miljoonaa dollaria. Elokuvan tuotanto- ja markkinointibudjetti oli peräti 291 miljoonaa dollaria. Kurottavaa siis vielä on.

Aiempi paha pudotus Mission: Impossible -sarjassa oli vuonna 2000 ilmestyneellä Mission: Impossible II:lla, joka putosi 53 prosenttia viikosta toiseen.

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part Two:n on tarkoitus saapua teattereihin ensi vuonna, mutta tuotanto on pysähtynyt käsikirjoittajien ja näyttelijöiden meneillään olevien lakkojen vuoksi, joten vuoden 2024 julkaisupäivä on toistaiseksi epävarma.

Mainos