Mainos
Elokuvavuosi 2019 käynnistyy terävästi Transformers-spinoffin, Bomblebeen parissa jo heti ylihuomenna perjantaina. Mutta mitä muuta kannattaa vuoden aikana odotella?

Tammikuun kovia ovat ehdottomasti kotimainen jättielokuva Iron Sky: The Coming Race sekä M. Night Shyamalanin Glass. Animaatioiden osalta alkuvuosi käynnistyy Näin koulutat lohikäärmeesi 3 –, LEGO Elokuva 2 – ja Räyhä-Ralf valloittaa internetin -elokuvilla.

Mainos

Maaliskuussa alkaa supersankariaika, jolloin valkokankaita koristelee Brie Larsonin tähdittämä Captain Marvel. Supersankarielokuvia ja -sarjoja onkin luvassa jälleen pitkin vuotta.

Disney jatkaa klassikkoanimaatioidensa käännyttämistä näytelmäelokuviksi. Dumbo on vuorossa seuraavana ja se näkeekin päivänvalonsa jo 29. maaliskuuta.

Kauhun saralta kevät on myös kiinnostava. Helmikuussa ensi-iltansa näkee Happy Death Day 2U ja huhtikuussa Uinu, uinu lemmikkini -rebootti. Myös Hellboy palaa verisempänä valkokankaille 12. huhtikuuta.

Disneyn toinen klassikkoanimaatio, Aladdin seuraa Dumbon jalanjäljissä heti 24. toukokuuta. Disney jatkaa muutenkin isolla vaihteella, sillä Toy Story 4 ja loppuvuoden Tähtien Sota -elokuvat ovat takuuvarmoja lippuluukkuhittejä.

Kesäleffoista odotetuimpia ovat Men in Black: International, Avengers: End Game ja Jokerin oma elokuva, Joker.

Mainos