Mainos
Vuoden peli eli the Game of the Year palkitaan joka vuoden lopussa. Vuoden 2023 voittaja julkistetaan 7. joulukuuta Los Angelesissa pidettävässä suuressa tapahtumassa. Gaala tuo yhteen vuoden kuumimpien pelien tekijät, peliteollisuuden vaikuttajat ja muut alan ihmiset.

Vuoden peli on himoittu palkinto, sillä sen voittanut peli saa lisää kaupallista potentiaalia ja näkyvyyttä. Tapahtumasta tuleekin jännittävä spektaakkeli, joka tuo mukanaan paljon oheisohjelmaa ja seurattavaa!

Mikä on the Game Awards 2023?

The Game Awards jakaa palkintoja tänä vuonna jo kymmenettä kertaa. Kyseessä on Geoff Keighleyn perustama vuosittainen palkintoseremonia, joka on noussut maailmanmaineeseen ja toimii tärkeänä tapahtumana koko pelialalla. Tapahtumassa ei pelkästään palkita parhaita pelejä, vaan siellä nähdään myös muun muassa trailereita tulevista julkaisuista. Lisäksi Los Angelesin Peacock Theaterin lavalle nousee live-orkesteri, joka soittaa ehdolla olevista peleistä tuttua musiikkia. Tapahtuman juontaa itseoikeutetusti Geoff Keighley.

Mainos

Työskenneltyään kymmenen vuotta pelialalla Keighley osallistui vuonna 1994 ensimmäiseen televisioshow’hun, jossa jaettiin pelimaailman palkintoja. Hän sai siitä kipinän jatkaa pelien palkitsemista omin päin. Ensimmäinen gaala järjestettiin vuonna 2014, ja koska Keighleyllä on hyvät verkostot, oli se jo suuri tilaisuus. Se järjestettiin Hollywoodissa, ja sitä seurasi yli miljoona katsojaa. Sen jälkeen tapahtuma on pidetty joka vuosi Los Angelesissa koronavuosia lukuun ottamatta, jolloin se oli virtuaalinen.

The Game Awards palkitsee vuoden suosituimmat pelit ja ehdokaslista julkaistiin marraskuussa 2023. Osa vuoden kuumimmista peleistä on ehdolla useissa eri kategorioissa, sillä palkintoja jaetaan kaiken kaikkiaan yli 30 luokassa. Näihin kuuluvat muun muassa paras urheilupeli, paras strategiapeli ja kaikista himotuin, eli paras peli. Lue lisää ehdokasasettelusta seuraavasta osiosta!

Ehdokkaat vuoden 2023 gaalaan

Ehdokkaat vuoden 2023 parhaan pelin yleiskategoriaan julkaistiin marraskuussa. Goty, eli vuoden peli on videopeli, joka on suosittu tai jolla on potentiaalia olla suosittu kansainvälisesti. Vuoden peli on yleensä jokin kauan odotettu huippujulkaisu, jolla on paljon kysyntää ja joka on kaikin puolin laadukkaasti tehty. Ehdokaslista sisältääkin paljon jatko-osia suosittuihin peleihin, mutta myös uusia tulokkaita!

Ehdokkaat vuonna 2023 ovat:

Alan Wake 2

Alan Wake 2 kauhuteemainen selviytymispeli, joka on jatkoa vuonna 2010 julkaistulle ykkösosalle. Pelissä kirjailija Alan Wake jää jumiin vieraaseen todellisuuteen ja yrittää selvitä ulos kirjoittamisen avulla.

Baldur’s Gate 3

Dungeons & Dragons -lautapeliin liittyvä Baldur’s Gate 3 on videoroolipeli, jossa pelaajat pelaavat avoimessa maailmassa ja muodostavat joukkueita keskenään. He pääsevät samalla kehittelemään tarinaa ja viemään peliä haluamaansa suuntaan.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

The Legend on Zelda: Tears of Kingdom on saman sarjan Breath of the Wild -pelin jatko-osa. Se on Nintendo-peli, jossa yritetään pelastaa prinsessa Zelda. Pelissä on kolme karttaa, joilla pelaaja pääsee seikkailemaan paljon.

Marvel’s Spider-Man 2

Marvelin Spider-Man-pelisarjan kolmas peli tuo mukanaan tuttuja hämähäkkimieshahmoja ja uusia ominaisuuksia. Se on avoimen kartan peli, jossa seikkaillaan New Yorkissa ja sen eri kaupunginosissa tehtäviä suorittaen.

Resident Evil 4

Tämä peli on vuonna 2005 julkaistun samannimisen pelin uusi versio. Se on teknisesti korkealaatuisempi, ja tarjoaa nykyaikaisemman pelikokemuksen. Peli toimii parhaiten PS5- ja Xbox Series X -laitteilla.

Super Mario Bros. Wonder

Tässä pelissä Mario kumppaneineen todistaa kidnappauksen. Pelaajan tehtävä on hankkia siepattu Wonder Flower takaisin. Vaikka pelissä on uusia ominaisuuksia, se on silti tuttu ja turvallinen Super Mario -peli.

Mainos